Alte evenimente profesionale

\ ZEN

ZEN (Zilele Educației Nonformale) este un eveniment anual privilegiat pentru formatorii Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Evenimentul ZEN, vine să accentueze importanța instruirii non-formale, să demonstreze capacitatea educațională a Bibliotecii, să traseze calea activității de formare pentru viitor.
ZEN adună pe cei cu experiență în instruirea nonformală, este un maraton de ateliere/traininguri și probă de măiestrie a formatorilor „vechi” și „noi”, unde bibliotecarii sunt antrenați într-o experiență deosebită, aceea de a încerca noi metode de lucru, de a însera noul, ineditul și actualul în activitatea lor, accentuând abilitățile pe care aceasta le formează, cum ar fi gândirea critică, creativitatea, managementul oamenilor.
ZEN are misiunea să vrem trezească pasiunea, interesul și plăcerea exercitării profesiei în rândul bibliotecarilor, pentru a transmite această pasiune spre comunitatea noastră.
Prima ediție ZEN a fost lansată în anul 2016.

\ servicii

Săptămâna creativității și inovației

Biblioteca Municipală a ade­rat la mișcarea mondială pentru creativitate și inovație World Creativity and Inovation Week, care se desfășoară, în fiecare an, în perioada 15-21 aprilie. Scopul Săptămânii Creativității și Inovației  de a mobiliza, incita, bibliotecarii să facă activitatea sa, timp de o Săptămână, altfel, creativă, inovativă, de ași transforma biblioteca într-un mediu creativ, implicând utilizatorii în activități inovative. Săptămâna creativi­tății și inovației este organizată la BM din 2015. 

                                 Ediția 2021.