Connect plus

Connect

Gama de servicii bazate pe tehnologii CONNECT PLUS al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu a fost creat pentru a răspunde unei cereri sporite de formare în domeniul tehnologiei și de educație informatică. Scopul nostru este de a ajuta persoanele de toate vârstele să învețe cum să-și dezvolte abilitățile în domeniul calculatoarelor și al tehnologiei și să le folosească pentru a se conecta cu familia și prietenii, pentru a-și dezvolta cariera și a-și extinde orizonturile.

\ managementul_calc

Managementul calculatorului

Inițiere în utilizarea calculatorului. Componentele de bază. utilizarea tastaturii, a mouse-ului. Sistemul operațional Windows 10. Organizarea documentelor. File Explorer.

\ Office Publisher

Microsoft Office (Word, PowerPoint, Publisher)

Crearea unui document Word: aranjarea, formatarea textului, inserarea imaginilor, a tabelelor. Crearea unei prezentări în PowerPoint. Structura unui document Publisher.

\ navigare

Navigare
Internet

Browserele Chrome, Mozilla Firefox. Motoare de căutare. Salvare informațiilor, descărcare. Comportament și siguranța online. Informații personale. Viruși cibernetici. Web banking.

\ Servicii_google

Servicii Google

Familiarizarea cu serviciile Google. E-mail pentru începătători - Gmail. Avantajele Google Drive. Utilizare Calendar, Translate, Google Meet, Class, Google Earth etc. Crearea conținutului în Youtube.

\ Comunicare_online

Comunicare online

Comunicarea prin intermediul calculatorului, tabletei și a smartfonului. Platforme de comunicare: Viber, Messenger. Rețele sociale: Facebook. Instagram, Telegram.

\ Exploram_aplicatii

Explorăm aplicații

Familiarizarea cu caracteristicile esențiale, funcțiile tabletelor. Google Play: dezvoltarea abilităților de căutare a aplicațiilor, instalarea aplicațiilor.

\ Coding

Școala de coding

Familiarizarea cu elementele de bază ale programării prin joc în Scratch și Python. Sesiunile de instruire sunt livrate de Fundația Progress, România.

\ Connect_plus_servicii

Robotica la bibliotecă

Familiarizarea cu caracteristicile esențiale, funcțiile setările de bază ale roboților, dezvoltând abilități de proiectare a modelelor și programare ale roboților

\ servicii

E-servicii

Familiarizarea utilizatorilor cu portalul serviciilor electronice publice. Msign, MPay.

\ e-cariera

E-carieră

Formarea competențelor digitale ale studenților, persoanelor care se află în căutarea locului de muncă.

\ Mediatica

Educație mediatică

Familiarizarea cu regulile de conduită în spațiul online, cum pot fi recunoscute știrile false s.a.

\ Jocuri_kinetice

Jocuri kinetice

Familiarizarea cu consola de jocuri kinetice Sony PlayStation 4, cu care se dezvoltă memoria, atenția, creativitatea.