Evenimente. Activităţi Taraba serviciilor moderne


 

Miercuri, 19 octombrie 2016, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, începând cu ora 12.00, se va desfăşura în premieră Taraba serviciilor moderne cu scopul de a prezenta comunităţii cele mai inovative servicii furnizate, care fac bibliotecile spaţii dinamice, vitale şi importante pentru dezvoltarea şi transformarea comunităţii.

La Tarabă livrează servicii filialele BM, care vor oferi cele mai bune practici de bibliotecă implementate în concordanţă cu necesităţile chişinăuienilor, solicitările utilizatorilor, ţinând cont de resursele informaţionale disponibile, dar şi de tehnologiile moderne. Noile servicii confirmă eficienţa şi evoluţia bibliotecilor într-o societate a progresului şi a transformărilor.

Vizitatorii vor putea lua cunoştinţă de serviciile din diferite domenii destinate diverselor categorii de vârstă, dialogând cu bibliotecarii-prestatori ai acestora, asistând la prezentări, la ateliere creative; admirând expoziţii de lucru manual ale utilizatorilor etc.

Pe parcurs se va lansa un serviciu nou implementat de Departamentul „Memoria Chişinăului” BiblioTur – descoperim Chișinăul altfel. Proiectul este o ocazie pentru tineri, adolescenți de a cunoaște şi a descoperi istoria orașului Chișinău şi este finanțat prin programul de granturi pentru democrație, oferit de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi susținut de Ambasada SUA în Republica Moldova.

În cadrul Tarabei vor fi organizate pentru bibliotecari trei concursuri, iar câştigătorii vor fi desemnaţi chiar de către participanţi: Cel mai frumos stand amenajat; Cel mai eficient material promoţional; Cea mai convingătoare prezentare.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ambasadei SUA în Republica Moldova; Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău; Asociației Bibliotecilor din Ucraina; Programului Novateca; bibliotecari şi utilizatori.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă!”, care își propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Campania se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.

Aşteptăm cu drag toţi doritorii de a redescoperi Biblioteca Municipală, de a ne sugera noi idei, propuneri de viitor, dar şi de a „cumpăra” cele mai moderne servicii. 

 

AGENDĂ

 

12:00 – 20:00 Bibliotecile dezvoltă comunitățile – prezentări interactive ale serviciilor moderne oferite de filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și partenerii săi.

12:00     Mesaje de salut: reprezentați ai Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, Ambasadei SUA în Republica Moldova; Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, Asociației Bibliotecilor din Ucraina; Programului Novateca, Bibliotecii Județene „Panait Istrati” ș.a.

12:15     Descoperim Chișinăul altfel – lansarea proiectului și prima blitz-excursie prin Chișinău.

12:30     Bibliotecile inspiră comunitățile, teatru social cu umor, Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu.

13:00     Bibliotecile susțin turismul social, Iryna Shevchenko, președinte, Asociația Bibliotecilor din Ucraina.

13:30     Voluntari, Voluntariat și Voie Bună în Brăila, dr. Eduard Claudiu Brăileanu, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”.

13:30     Spectacol à la Carte, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”.

14:00 – 15:00     Biblioteca posibilului: scena inovațiilor la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu.

16:30 – 17:30     Rezultatele concursurilor: Cea mai convingătoare prezentare; Cel mai frumos stand amenajat ș.a.

 

Paralel vor funcționa următoarele mahalale: Pasionații de QR; Iubitorii de tablete; Animatorii de filme pentru copii; Curioșii de experimente; Devoratorii de fotografii, Pofticioșii de e-cărți.