ACCES LA LECTURĂ ȘI INFORMARE ÎNTR-O INSTITUȚIE MEDICALĂ

31.01.20 00:00
Locația: Str. Grenoble, 149

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” din Chișinău, la data de 31 ianuarie 2020, au deschis o bibliotecă, scopul căreia este de a oferi accesul la informare și lectură pentru diverse categorii de persoane, internate la staționar. Fondul de carte, informațiile utile, serviciile prestate de bibliotecă au menirea de a-i ajuta pe pacienți să-și recapete mai ușor starea de bine, confortul sufletesc și sănătatea. Cărțile nu-și vor aștepta cititorul doar în bibliotecă, dar vor ajunge și prin saloane, spațiile de odihnă și relaxare, fiind lecturate, la necesitate, de bibliotecar.

Printre cei prezenți la eveniment se numără Steluța Mitriuc, șef interimar Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău, Chiosea Liliana, vicedirector medical, Spitalul clinic municipal de copii „V. Ignatenco”, dr. Mariana Harjevschi, director general, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, bibliotecari și personalul medical al spitalului.

Steluța Mitriuc a menționat că: „Este o primă experiență a Direcției Cultură de a deschide o bibliotecă într-un spital, pe viitor ne vom extinde cu aceste filiale și în alte spitale. E foarte important să le completăm timpul liber al  copiilor atunci când sunt internați, iar lectura îi va ajuta să treacă mai ușor peste tratament.”

Chiosea Liliana: „Salutăm prezența unei biblioteci în instituția noastră. Suntem foarte bucuroși că acest proiect și-a deschis ușile pentru pacienții noștri. Este o idee foarte binevenită, din care toți au de câștigat”.

Dr. Mariana Harjevschi a specificat că „Vom avea succese de care ne vom bucura împreună. Serviciile bibliotecii vor fi aproape de cei aflați în dificultate de sănătate, ajutându-i să-și rezolve o parte din probleme, în același timp să nu întrerupă activitatea intelectuală, având posibilitatea să învețe, să comunice, să se pregătească pentru perioada de după spitalizare, având acces la cărți, reviste, informații utile”.

Colecția de carte oferită este nouă, frumos ilustrată, cu conținut divers, cuprinde mai multe domenii ale cunoașterii, este pe înțelesul copiilor. De asemenea, biblioteca dispune și de jocuri educative de dezvoltare a logicii și creativității, jocuri de societate, iar pentru persoanele care manifestă dorința de a cunoaște și utiliza tabletele, sunt puse la dispoziție diferite jocuri inteligente.

În același timp, copiii se bucură de spații bine amenajate, atractive, frumos colorate, care le oferă posibilitatea de comunicare, de informare și dezvoltare personală.

Deschiderea bibliotecii în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” din Chișinău este o inițiativă excelentă pentru pacienți, cărora li s-au creat condiții benefice de a combina tratamentul medicamentos cu cel spiritual.

https://www.facebook.com/pg/BMHasdeu/photos/?tab=album&album_id=2700712810024728