Спроси библиотекаря

Спроси библиотекаря

19.12.15
[Solicitari de carte]
В Buna ziua.Ma intereseaza ce carti de invatare a limbii engleze sau franceze aveti si daca aveti carti de istorie universala?
О Bună ziua! Da, sunt cărți de studiere a limbii engleze și franceze, inclusiv cu CD. Inclusiv dacă vreti să învățati limbile engleză și franceză fără profesor. La fel, sunt si cărți de istorie universală.  E necesar doar să aveți permis la bibliotecă, valabil in toate filialele noastre, pentru a vă putea folosi de serviciile bibliotecii. Adresa filialelor noastre o vedeti accesind linkul http://hasdeu.md/filiale/  
09.12.15
inscriere biblioteca [Abonare la resursele BM]
В Buna ziua. Daca nu am viza de resedinta in Chisinau, dar lucrez in oras, pot sa ma inregistrez la BM? multumesc de raspuns
О Bună ziua! Desigur! Accesul la bibliotecă se realizează în baza carnetului de cititor, gratuit, unic şi netransmisibil, ce oferă posibilitatea frecventării oricărei filiale - persoanele cu viza de reşedință (domiciliu) în alte localități devin posesori ai carnetului de culoare mov și pot frecventa doar sălile de lectură și participa la programele culturale Pentru mai multe detalii accesati pagina Bibliotec@Ta - Utilizarea bibliotecii - Înregistrare. O zi bună!
22.11.15
В Buna ziua!aveti cartea "Camasa lui"de Augustina Siman?
О Bună ziua! Cu regret, nu avem încă această carte. 
18.11.15
Carte [Solicitari de carte]
В Buna seara,ce carti de John Green aveti si unde le pot gasi ca sa le pot imprumuta?
О Bună ziua! Tinem sa va aducem la cunostinta ca catalogul Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu este disponibil online, adica titlurile tututor cartilor de pe rafturile bibliotecii pot fi vazute accesind www.hasdeu.md apoi pagina Catalog electronic, odata ajunsi in catalog scriem in casuta de cautare Numele autorului sau titlu cartii si apasam Enter sau imaginea cu lupa - catalogul va oferi o lista de carti ale autorului si alte inregistrari care contin in denumire cuvinte asemanatoare celor cautate. Apasati pe titlul care va intereseaza ex. Scriem la cautare John Green apasam Enter si ne apare o lista din care selectam titlul Sub acceasi Stea, apasind pe titlu se va deschide o pagina cu informatii despre cartea data. Acordati atentie la locatia cartii (la Holdings apare o lista a filialelor, iar in dreptul fiecarei filiale este statutul cartii Available inseamna disponibil adica cartea poate fi imprumutata de cititor). Lista Filialelor, adresele si telefoanele sunt disponibile pe site-ul bibliotecii accesind http://hasdeu.md/filiale/   Cartea Sub acceasi Stea de John Green este disponibila in Filiala Ovidius, filiala de Arte Tudor Arghezi, Centrul Academic Eminescu s.a. Explorati cu incredere catalogul Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu. Succes si Lectura placuta! 
16.11.15
psihoteratie si consiliere [Solicitari de carte]
В aveti cartea "Introducere in terapia cognitiv-comportamentala" de David Westbrook?
О Bună ziua! Da, avem așa carte și se află la Biblioteca Centrală, bd Ștefan cel Mare, 148.
16.11.15
terapii de scurta durata [Resurse electronice]
В Buna ziua, aveti resurse electronice pe asa subiect sau chiar carti care pot fi imprumutate pe max 3 zile?
О Bună ziua! Aici veți vedea lista cărților în format electronic - http://hasdeu.md/colectii-e-books-5/ În general, împrumutul documentelor se face pe o perioadă de 2 săptămîni. Condițiile de împrumut la domiciliu le cititi la linkul http://hasdeu.md/biblioteca-ta-reguli-de-utilizare-a-bibliotecii-9/ Concretizați, vă rog, ce aveți în vedere prin „terapii de scurta durata”
02.11.15
[Solicitari de carte]
В Buna seara , ce carti puteti recomanda unei adolescente ?!
О Bună ziua! Cărţile pentru adolescenţi existente în colecţia BM B.P. Hasdeu sunt diverse, iata câteva exemple Sub aceeaşi stea de John Green, Pe aripile vântului de Margarett Mitchell, La Medeleni de Ionel Teodoreanu,  Invitatia la vals de Mihail Drumeş, Împăratul Muştelor de William Golding, Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier, Seria Harry Potter,  Seria Jocurile Foamei de Suzanne Collins, Jane Eyre de Charlotte Bronte, Cititorul din peşteră de Rui Zink, Hoţul de cărţi de Markus Zusak s.a. Pentru a vedea si alte carti accesati www.hasdeu.md + catalogul electronic al bibliotecii. Adresa filialelor o gasiti accesind link-ul http://hasdeu.md/filiale/ Lectură plăcută!
27.10.15
solicitari de carte [Instruire]
В Buna ziua! Aveti carti despre "string art"?
О Bună ziua! Biblioteca are cărti referitoare la arta decorativă (din care face parte si String Art) accesati link-ul http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-search.pl?q=arta+decorativa, însă, cu părere de rău, nu are carti referitoare concret la String Art (tehnica atei). Insa Dvs puteti accesa informatii la subiectul dat pe internet, spre exemplu iata lucrarile a doi autori Eva Steele Staccio String Art, editura KLUTZ, 2014, 56 p. http://www.libris.ro/string-art-9780545703215--p853139.html Inge Walz Modele string art pe carton şi lemn – 109 Idei creative, editura Casa, 2015, 32 p. http://talentedenazdravani.eu/blog/2015/05/10/string-art-un-nou-numar-al-colectiei-idei-creative/ De asemenea puteti vizualiza filmulete la subiect pe youtube https://www.youtube.com/results?search_query=string+art Biblioteca va include in planul de achizitie pentru anul viitor carti referitoare la String Art.   O zi bună!
24.10.15
[Solicitari de carte]
В Aveti carte "Verde de smarald" din triologia culorile dragostei de Kerstin Gier
О Bună ziua! Da, este cartea solicitată de Dvs și se află la Biblioteca Centrală, bd. Ștefan cel Mare, 148.
20.10.15
Intrebare [Solicitari de carte]
В Buna ziua! Aveti cartea "Nasul"(The Godfather) de Mario Puzo
О Bună ziua! Da, cartea Naşul este la Biblioteca Târgu-Mureş (bd. Moscova 8, tel. 022 43 83 55, 022 44 02 49, Program Luni-Joi 09:00-19:00 Vineri, Duminica 10:00-18:00) http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=73779 O zi bună!