Спроси библиотекаря

Спроси библиотекаря

29.01.16
Mecanica [Solicitari de carte]
В Pot gasi o carte despre structura automobilului?
О Bună ziua! Da, avem cărți la tema care vă interesează. Vă apropiat de orice filială și solicitați cărți la tema dvs. La moment, programul nu funcționează și nu vă putem da niște titluri concrete de cărți. La linkul dat vedeți adresele și progamul de lucru al bibliotecilor - http://hasdeu.md/filiale/
24.01.16
informații [Solicitari de carte]
В Bună ziua, Aveți cărți referitoare la „Imaginea copilului în mass-media, în presă”, Vă mulțumesc
О Bună ziua! Am găsit o carte carte la temă: Mass-Media şi educaţia tineretului şcolar (București, 1972) și se află la bibliotecile O. Ghibu și Transilvania.  La această temă, puteți consulta cărți referitoare la mass-media, și presă”. Pot fi capitole la tema care vă interesează.
18.01.16
Tematică [Resurse electronice]
В Bună ziua. Am nevoie de cărţi la tema: Politicile lingvistice europene. Mulţumesc.
О Buna ziua! Cărți la tema dvs se găsesc în fondul BM al Bibliotecii Centrale. Vă invităm la biblotecă!
18.01.16
Informații Intrebare
В Problema este că eu nu sunt din Moldova, locuiesc în Argentina și no am contacte acolo. Să mă ajute să transcrie carti vechi. Sau Wikipedia sau în altă parte vorbește de "cu Doina Moldova străbune Plaiuri exemplu ..", nu este doar scurt articol scris în 1980. Versiunea veche a fost eliminată din cauza cuvinte crude și oribile și cultul lui Stalin. Uite, am încărcat un video cu canalul meu înregistrare vechi. Este într-adevăr foarte greu acest cercetare. www.youtube.com/watch?v=pZbbHYhWP8s
О Hola! Diga nos u problema en espanol or en ingles. No entedimos bies su problema y envia a nosotros su variante
18.01.16
Informații Intrebare
В Bună dimineața, trebuie să știu versurile complete ale imnului Republicii Moldova Sovietică din perioada stalinistă (1945-1980). Este pentru o cercetare muzical fac, și nimeni nu mă ajută. Tot ce știu este că melodia a inceput cu fraza: "Moldova cu doine străbune pe plaiuri.." și a fost creat doar pentru Stefan Neaga. Am nevoie de înregistrări vechi (mp3), partituri și imnul scris. Salut!
О Bună ziua! Vă recomandăm să mergeți la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău. Adresa o vedeți accesînd linkul http://hasdeu.md/filiale/   Nu știu în ce măsură vă este de ajutor - dar am găsit linkul ăsta - https://ro.wikipedia.org/wiki/Imnul_RSS_Moldovene%C8%99ti 
13.01.16
[Reguli de împrumut]
В De ce nu se poate de imprumutat carti in limba romana de la biblioteca din centru?
О Bună seara! Biblioteca Centrală oferă servicii de consultare a literaturii în limba română, doar pe loc, în Sala lectură. 
26.12.15
В Buna ziua ,ma intereseaza daca aveti careva carti sau informatii ce tine de tema :Scoli curente privind aparitia statului si dreptului,multumesc mult .
О Buna ziua! Cărți la tema respectivă puteți consulta la Filiala Biblioteca Publică de Drept  Str. Armenească nr. 42 022 275 278, 022 275 393 email: bpd@hasdeu.md http://www.pll.md/ro/ Luni-Joi 09:00-19:00 Vineri, Duminica 09:00-17:00
25.12.15
Solicitari de carte [Solicitari de carte]
В Buna ziua.Am intrebat odata dar n-am primit raspuns. Intrebarea mea a fost daca aveti cartea"Harry Potter si Piatra Fiozofala"
О Buna ziua! Avem în colecția BM acest volum.
23.12.15
personal [Solicitari de carte]
В Cartile pe care cititorul doreste sa le citeasca se pot lua la domiciliu?
О Buna ziua! Pute-ți împrumuta cărțile de la filialele BM din cartierul unde aveți viză de reședință.
22.12.15
Cartea de J.K.Rowling [Solicitari de carte]
В Buna ziua. Aveti cartea Harry Potter si Piatra Filozofala?
О Bună ziua! Da, cartea Harry Potter și piatra filosofală / J.K. Rowling http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=196719 este la Filialele A. Russo, H. Botev, L. Ucrainca, M. Costin, Maramureş, O. Ghibu, Târgu Mureş Adresele filialelor le gasiti accesînd link-ul http://hasdeu.md/filiale/ O zi bună și lectură plăcută!