Întreabă bibliotecarul

Întreabă bibliotecarul

07.09.15
recuperarea datelor pierdute [Abonare la resursele BM]
Î Buna ziua! Ma adresez cu intrebarea urmatoare. A-si putea afla codul de CARD B.P.HASDEU. Avertizez ca Cartela care o am de la voi nu cred ca mai este valabila. dar am nevoie de barrcod comus din cifre, cu care a fost inregistrat in banca de date. Multumesc mult!
R Bună ziua! Cardul primit la înscrierea in bibliotecă este valabil pe viață în toate filiale noastre. Dacă ați pierdut cardul, puteți să îl restabiliți contra cost în orice filială a noastră. Adresa filialelor o vedeți accesînd linkul http://hasdeu.md/filiale/
05.09.15
[Reguli de împrumut]
Î Bună seara! spuneţi-mi vă rog, aş putea închiria un set de manuale pentru clasa 10-a pe întregul an de studii?
R Bună seara! Vă aadresați la bibliotecarul bibliotecii unde mergeti. Deși pe un timp așa indelungat nu stiu dacă o să vă permită, vor mai fi și alți cititori care vor dori să consulte cărțile. Dacă cartea solicitată este într-un singur exemplar - cu atît mai mult.
05.09.15
[Reguli de împrumut]
Î Bună seara! spuneţi-mi vă rog dacă aş putea împrumuta un set de manuale pentru clasa a 10-a, pentru întregul an?
R Bună seara! Vă aadresați la bibliotecarul bibliotecii unde mergeti. Deși pe un timp așa indelungat nu stiu dacă o să vă permită, vor mai fi și alți cititori care vor dori să consulte cărțile. Dacă cartea solicitată este într-un singur exemplar - cu atît mai mult.
29.08.15
Î Buna ziua!aveti roamanul "Fluturi"de Irina Binder?(vol.1,2)
R Bună ziua! Da, avem, la Biblioteca Centrală, Codru, M. Ciakir, V. Bielinski, Alba Iulia, Arte „T. Arghezi”, M. Costin, Ovidius, O. Ghibu, A. Russo.  Adresa bibliotecilor o puteti vedea accesind linkul http://hasdeu.md/filiale/ Cardul este unic în toate fililalele.
28.08.15
31 august [Activități culturale]
Î Buna ziua! As vrea sa stiu daca anul acesta va fi organizat pe 31 august concursul de scriere corecta a unui text dictat de dumneavoastra, ce a fost organizat si anul trecut.
R Bună ziua! Nu, dar pentru detalii referitor la organizarea repetată a acestui concurs, vă rugăm să sunați la numărul de tel. 022 22186
18.08.15
carte [Solicitari de carte]
Î Unde pot găsi cartea "Tiparnițe mănăstirești" de L.Blaga și "Monologul interior al unui E-Book" de Umberto Eco
R Bună ziua! Din păcate, la noi nu sunt cărțile pe care le-ați solicitat. Cartea „Monologul interior al unui E-Book" de Umberto Eco se află la Biblioteca Națională, iar cartea „Tiparnițe mănăstirești” de Blaga ar putea fi în Opere de L. Blaga. 
17.08.15
Sala lectura [Reguli de înscriere]
Î Buna ziua! Se poate de folosit sala d electura a bibliotecii centrale fara a lua/imprumuta carti? De exemplu pentru a face temele, invata pentru examene etc.
R Buna ziua! Da, desigur că vă puteti folosi de sala de lectură a Bibliotecii Centrale, respectiv să împrumutaţi cărţi şi să vă bucuraţi de toate serviciile Bibliotecii Municipale "B. P. Hasdeu". Aici puteti consulta serviciile noastre, http://hasdeu.md/ro/biblioteca-ta-reguli-de-utilizare-a-bibliotecii-9/ Site-ul nostru e www.hasdeu.md
14.08.15
Catalog electronic [Program de functionare]
Î Buna ziua.M-ar interesa cum e posibil de vizualizat catalogul electronic?
R Bună ziua! Accesațiii linkul http://opac.hasdeu.md/ de pe site-ul nostru hasdeu.md. Acolo veți vedea și reguli de utilizare a catalogului electronic.
28.07.15
[Solicitari de carte]
Î as dori sa aflu in ce filiale se gasesc aceste carti: Padurea norvegiana de Haruki Murakami, Albastru nemarginit de Ryu Murakami si Hotel Iris de Yoko Ogawa
R Bună ziua! Cartea Pădurea norvegiană se află la Biblioteca Centrală, Transilvania, A. Donici, Alba Iulia, Biblioteca de Arte T. Arghezi, Codru, M. Ciakir, Centrul ACademic Eminescu, M. Costin, Maramureș, M. Drăgan Cartea Albastru nemărginit, aproape transparent de Ryu Murakami se află la Filiala O. Ghibu. Ce-a de a treia carte din păcate, nu se află în colecțiile noastre.
27.07.15
Дар книг
Î Хочу подарить библиотеке книги, в основном художественную литературу, на русском языке. Как это сделать?
R Buna ziua! Va puteti adresa la tel. 0 22 66 18 11 Departamentul Managementul Infodocumentar.