Evenimente. Activităţi Ziua bibliografiei 2015


La 26 noiembrie 2015, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se desfășoară Ziua Bibliografiei. În acest an tematica Zilei Bibliografiei este unică pentru toate filialele BM „Catalogul on-line al BM „B.P. Hasdeu”. Tema a fost corelată cu prioritatea anului BM „Integrarea în Catalogul electronic partajat al BM”. Pe parcursul zilei la toate filialele BM vor fi organizate diferite activități de instruire: lecții, consultații în cadrul cărora utilizatorii vor face cunoștință cu Catalogul electronic, vor afla despre necesitatea utilizării OPAC-ului, metode de căutare etc. Departamentul Memoria Chisinaului a pregatit o instrucţiune cu sugestii şi recomandări. Au fost propuse mai multe teme de lecţii de instruire, din care filialele puteau să aleagă. Ca un ajutor metodic pentru bibliotecari şi un suport informaţional sugestiv a fost elaborată o prezentare a catalogului electronic în “prezi” (DTI). Prezentarea include date generale, metode de căutare în OPAC,  posibilităţile catalogului, exemple concrete.

Cu toate că Ziua Bibliografiei în acest an a coincis cu un şir mare de activităţi culturate la nivel de reţea, putem spune, că acest eveniment a fost reuşit.

Pe parcursul zilei toate filialele BM au  organizat diferite activități de instruire: lecții, consultații individuale, în grup, în cadrul cărora utilizatorii au făcut cunoștință cu Catalogul electronic, au aflat despre necesitatea utilizării OPAC-ului, posibilităţi de conectare (telefon mobil, tabletă), metode de căutare,  etc. Utilizatorii la lecţiile practice au încercat se caute, de sinestătător, cărţile după diferite criterii (autor, titlu, subiect, liste tematice).

Toate activităţile  informaţional-bibliografice (revistele bibliografice, expoziţiile, prezentările de carte), desfăşurate la filiale, au fost corelate cu tema zilei “Catalogul on-line al BM „B.P. Hasdeu”. Unele filiale, tradiţional, au organizat în aceasta zi întâlniri cu personalităţi – protagoniştii biobibliografiilor.

Blogurile filialelor, reţelele de socializare au fost pline cu informaţii, imagini postate imediat după finisarea activităţilor, unde se observă interesul vădit din partea utilizatorilor.

Vă invităm să participați!