Trolleybook Trolleybook. Editia 2014


LANSAREA PROIECTULUI

06.07.2014, responsabil Filiala "Iţic Mangher"

La 6 iulie a fost dat startul proiectului ”Trolleybook”. Biblioteca ”I. Mangher” a fost prima din marea familie ”B.P.Hasdeu” care și-a desfășurat activitățile în această zi

08.07.2014 responsabil Filiala "Stefan cel Mare"

În cadrul Proiectului Trolleybook iniţiat de Biblioteca Municipală ,,B.P. Hasdeu”, în data de 8 iulie filiala ,,Ştefan cel Mare’’a fost de serviciu în mica şi marea bibliotecă amplastă într-un troleibuz în aer liber, numită Biblioteca -Trolleybook.

     09.07.2014 responsabil Filiala "Transilvania"
     10.07.2014 responsabil Filiala "M. Lomonosov"

11.07.2014 responsabil Filiala "Traian"

Vineri, 11 iulie, în cadrul proiectului Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Trolleybook, Filiala Traian a fost organizatoarea și moderatoarea activităților distractive pentru toți cei care sunt în vacanță și se plictisesc acasă

12.07.2014 responsabil Filiala "N. Titulescu"

Sâmbătă, 12 iulie, la "cârma" trolleybook-ului am fost noi, bibliotecarii de la filiala N. Titulescu. Începând cu ora 11.00 ne aşteptam pasagerii, oferindu-le semne de carte cu informaţie despre biblioteca noastră (asta aşa, ca un fel de tichete). 

     13.07.2014 responsabil Filiala "Codru
     15.07.2014 responsabil Biblioteca Centrală a BM "B.P. Hasdeu"
     16.07.2014 responsabil Filiala "Ovidius" Lecturi estivale în Trolleybook
     17.07.2014 responsabil Filiala "Adam Mickiewicz"
     18.07.2014 responsabil Filiala "O. Ghibu"
     19.07.2014 responsabil Filiala V. Belinski
     20.07.2014 responsabil Filiala Târgovişte
     22.07.2014 responsabil Filiala L. Ukrainka

24.07.2014 responsabil Filiala Alba Iulia

Proectul „estival” al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” – proiectul de lectură, distracţie şi divertisment pentru copii „Trolleybook” – este în plină desfăşurare. De la 6 iulie, ziua când în Parcul de distracţie „Valea Trandafirilor” s-a dat startul proiectului, într-un cadru oficial, multe biblioteci dintre cele circa 30 de filiale ale Bibliotecii Municipale şi-au desfăşurat deja activitatea „extramuros” conform unui grafic, anterior stabilit.

     25.07.2014 responsabil Filiala Tudor Arghezi
     26.07.2014 responsabil Filiala Hristo Botev

27.07.2014 responsabil Târgu-Mureș 

Trolleybook: Sceneta Vânătorul şi vânatul din cartea Urmele mele frumoase de Iulian Filip

Trolleybook: recital de poezieBiblioteca pe patru roţi, lansată la Chişinău, se bucură de succes. "E distractiv şi colorat"

30.07.2014 responsabil Filiala Miron Costin

Pe data de 30 iulie, colegii de la Filiala Miron Costin. Pe parcursul zilei au organizat activități cu copii și anume o oră de lectură și un concurs de desene. Pe parcursul zilei au fost 146 de utlizatori dintre care 75 de copii, 44 de tineri, iar restul de 27 au fost adulții.

31.07.2014 responsabil Filiala Mihail Ciachir

Pe 31 iulie, echipa Filialei Mihail Ciachir a organizat activități în cadrul proiectului Trolleybook. Pe parcursul zilei au fost 60 de utilizatori de diferite vîrste dintre care 29 copii, 17 tineri și în rest, 14 adulți. Pe parcursul zilei s-au organizat diverse activități

01.08.2014 responsabil Filiala Transilvania

Pe 1 august, colegii de la Filiala „Transilvania” au desfășurat activități de promovare a lecturii în comunitate în cadrul proiectului Trolleybook. În cadrul programului au desfășurat diferite activități cu publicul: expoziții de carte, prezentare de carte, oră de lectură și master-clas. Publicul utilizator a fost de toate vîrstele. Mai multe detalii referitori la activității bibliotecii Transilvania vedeți pe facebook, blogul specializat pentru copii.

03.08.2014 responsabil Filiala Liviu Rebreanu

Pe data de 3 august, colegii de la Filiala Liviu Rebreanu au desfășurat activități cu publicul în cadrul proiectului Trolleybook. Au fost ore de lectură, concurs de poezie, invitația publicului în trolleybook și prezentarea proiectului. Detalii despre activitatea Bibliotecii Liviu Rebreanu găsiți pe pagina lor de facebook.com  și blogul bibliotecii

05.08.2014 responsabil Filiala Maria Drăgan  

Pe data de 5 august, colegii de la Filiala Maria Drăgan au fost responsabili de desfășurarea activităților cu publicul în cadrul proiectului Trolleybook. Biblioteca Maria Dragan poate fi găsită pe rețeaua de socializarea www.facebook.com și blogul bibliotecii

06.08.2014 responsabil Filiala Alecu Russo

Pe data de 6 august colegii de la Filiala Alecu Russo au fost responsabili de desfășurarea activităților în cadrul proiectului Trolleybook. Pe parcursul zilei au fost cîteva activități cu copiii dar și consultarea colecției de cărți de adolescenți.

07.08.2014 responsabil Filiala Ițîc Mangher

Pe data de 8 august colegii de la Filiala „Ițîc Mangher” au desfășurat activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook. În ceea ce privește participanții la activități din această zi au fost atît utilizatorii fideli ai bibliotecii cît și cei fideli ai proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii le puteți afla pe pagina de www.facebook.com

08.08.2014 responsabil Filiala Ștefan cel Mare

Pe data de 8 august, colegii de la Filiala „Ștefan cel Mare” au desfășurat activități de promovare a lecurii în cadrul proiectului Trolleybook. Au organizat un concurs de întrebări cu un conținut de cultură generală și prezentare de carte.

Mai multe detalii despre acest eveniment, dar și activitatea bibliotecii Ștefan cel Mare vedeți pe pagina dewww.facebook.com  

09.08.2014 responsabil Filiala Centrul Academic Eminescu

Pe data de 9 august, colegii de la Centrul Academic Eminescu au desfășurat activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook..

Despre alte detalii în ceea ce privește activitatea Centrului Academic Internațional Eminescu vedeți pe pagina lor defacebook și blog

10.08.2014 responsabil Filiala Mihail Lomonosov

Pe data de 10 august colegii de la Filiala Mihail Lomonosov au desfășurat activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook. S-au desfășurat concursuri de ghicitori, prezentări de carte, discuții etc.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii M. Lomonosov vedeți pe www.facebook.com

19.08.2014 responsabil Filiala Alba Iulia

Astăzi, 19 august, colegii de la Alba Iulia au organizat acțiuni de promovare a lecturii. 

Mai multe detalii despre activitatea bibliotecii Alba Iulia puteți vedea

 pe pagina de facebook.com și blog

20.08.2014 responsabil Filiala Arte „Tudor Arghezi”

Pe data de 20 august, colegii de la Filiala de Arte „Tudor Arghezi” au desfășurat activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii depsre activitatea Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” găsiți pe pagina de facebook.com

21.08.2014 responsabil Filiala Târgu-Mureș

Pe data de 21 august, colegii de la Filiala Târgu-Mureș au desfășurat activități de desfășurare și promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Târgu-Mureș găsiți pe pagina lor de facebook

22.08.2014 responsabil Filiala Centrul Academic Internațional Eminescu

Pe data de 22 august, colegii de la Centrul Academic Internațional Eminescu au desfășurat activități de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

23.08.2014 responsabil Filiala Liviu Rebreanu

Pe data de 23 august colegii de la Filiala Liviu Rebreanu au organizat acțiuni de promovare a cărții și a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Liviu Rebreanu vedeți pe www.facebook.com  și blog

24.08.2014 responsabil Filiala Traian
Pe data de 24 august, Filiala Traian a organizat acțiuni de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook. Au organizat următoarele activități: oră de lectură, concurs de desene, master-clas (origami) și un joc „Sunt magician”.

Mai multe detalii despre activitatea Filialei Traian vedeți pe pagina de www.facebook.com  și blogul bibliotecii 

26.08.2014 responsabil Filiala Nicolae Titulescu

Astăzi, 26 august, colegii de la Filiala Nicolae Titulescu au organizat diverse activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Nicolae Titulescu vedeți pe www.facebook.com și blogul

27.08.2014 responsabil Filiala Codru

Pe data de 27 august, colegii de la Filiala Codru au desfășurat activități de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook. Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Codru vedeți pe pagina de facebook.com și blogul bibliotecii

28.08.2014 responsabil Filiala Visarion Bielinski

Pe data de 28 august, colegii de la Biblioteca Visarion Bielinski au desfășurat activități de promovare a lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii V. Belinski găsiți pe pagina de www.facebook.com, și blog.

29.08.2014 responsabil Filiala Lesea Ukrainka

Pe data de 29 august, colegii de la Biblioteca Lesea Ukrainka au desfășurat activități de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Lesea Ukrainka vedeți pe www.facebook.com și blog

30.08.2014 responsabil Filiala Miron Costin

Pe data de 30 august colegii de la Biblioteca Miron Costin au desfășurat acțiuni de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea bibliotecii Miron Costin vedeți pe www.facebook.com și blog.

31.08.2014 responsabil Filiala Alexandru Donici

Pe data de 31 august colegii de la Biblioteca Alexandru Donici au desfășurat acțiuni de promovare a proiectului Trolleybook.

Detalii despre activitatea Bibliotecii Alexandru Donici vedeți pe www.facebook.com și blog.

02.09.2014 responsabil Biblioteca Centrală

Pe data de 2 septembrie, colegii de la Biblioteca Centrală au desfășurat acțiuni de promovare a proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Biblioteca Centrală vedeți pe pagina de www.facebook.com și blog

07.09.2014 responsabil Filiala Biblioteca Publică de Drept

Pe data de 7 septembrie, colegii de la Biblioteca Publică de Drept au desfășurat acțiuni de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

Mai multe detalii despre activitatea Bibliotecii Publice de Drept vedeți pe www.facebook.com

04.09.2014 responsabil Filiala Liviu Rebreanu

Pe data de 4 septembrie, colegii de la Biblioteca Liviu Rebreanu au desfășurat acțiuni de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook”.

Despre activitatea Bibliotecii Liviu Rebreanu citiți pe blog

11.09.2014 responsabil Filiala Biblioteca Transilvania

Pe data de 11 septembrie, colegii de la Biblioteca Transilvania au desfășurat acțiuni de promovare a cărții.

12.09.2014 responsabil Filiala Onisifor Ghibu

Pe data de 12 septembrie, colegii de la Biblioteca Onisifor Ghibu au desfășurat acțiuni de promovare a cărții și lecturii în cadrul proiectului Trolleybook.

14.09.2014, responsabil Filiala "Târgovişte"

TROLLEYBOOK - o modaltate de a promova biblioteca şi cartea Vizitatorii au fost informaţi despre Proiectul Trolleybook, (bibliotecă pe roţi), în ce constă el, care este menirea lui.

17.09.2014, responsabil Filiala "Alba Iulia"

Ieri, 17 septembrie curent, echipa Bibliotecii „Alba Iulia” a fost prezentă la „Trolleybook”.

     17.09.2014, responsabil Filiala "Ştefan cel Mare"
     20.09.2014, responsabil Filiala "Centrul Academic Internaţional Eminescu"

PROIECTUL TROLLEYBOOK - STAŢIA TERMINUS (ŞEDINŢĂ DE TOTALIZARE)

La 23 octombrie 2014, Biblioteca Municipală a organizat şedinţa de totalizare a activităţilor din cadrul proiectului Trolleybook ce a constituit noutatea acestei veri, demonstrând un succes incontestabil. 

Moderatoarea Mariana Harjevschi, director general, a felicitat echipa Hasdeu pentru finisarea primei ediții a proiectului Trolleybook, accentuînd succesul proiectului, utilitatea lui pentru comunitatea chişinăuiană,  profesionalismul, creativitatea şi dăruirea bibliotecarilor implicaţi în realizarea lui.

La şedinţă a fost prezentat filmul digital "Povestea Trolleybook-ului" relalizat de Angela Borș, șef serviciu la Filiala „I. Mangher” care ne-a amintit despre inaugurarea festivă a acestui proiect dar și alte aspecte interesante desfășurate de filialele BM „B.P. Hasdeu”. Svetlana Javelea, șef serviciu la Departamentul dezvoltare și comunicare a prezntat analiza Proiectului Trolleybook prin prisma cifrelor : 391 activităţi cu 4846 participanţi; 8740 de vizite; 16067 documete împrumutate. Daniela Gorincioi, șef oficiu la Departamentul „Memoria Cișinăului”, a comunicat despre reușitele și carențele proiectului. Despre feedback-ul proiectului a vorbit managerul Departamentului dezvoltare și comunicare Genoveva Scobioală, citind și unele mesaje de apreciere din partea utilizatorilor.