Bătălia cărţilor Ediția IV, 2018


BATALIA CARTILOR
BATALIA CARTILOR 7 members
Scopul concursului este de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestor categorii de vârstă. Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii vor însuşi o serie de metode şi competenţe: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris şi oral în cadrul dezbaterilor.

Books we've readView this group on Goodreads »

 

CĂRTI CARE MERITĂ A FI CITITE! CĂRŢI CARE TE VOR ŢINE CONECTAT PÂNĂ LA ULTIMA PAGINĂ!


Lista carților pentru copii (11-14 ani)

 1. Cuevas, Michelle. Confesiunile unui prieten imaginar
 2. Birdsall, Jeanne. Familia Penderwick
 3. Shafak, Elif. Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său
 4. Grabenstein, Chris. Insula doctorului Libris
 5. Pflugfelder Science Bob. Nick si Tesla în laboratorul de înaltă tensiune
 6. Porter, Eleanor H. Pollyanna
 7. Marx Fitzgerald, Laura. Theodora Tenpenny şi tabloul pierdut
 8. Oprescu, Adrian. Tomi. O poveste
 9. Brown, Jennifer. Viața pe Marte
 10. Moldovan, Alex. Olguța și un bunic de milioane

Lista carților pentru adolescenți (15-18 ani)

 1. Frankel, Lauren. Adevăr sau provocare
 2. Keating, Lucy. Arta visării
 3. Levy, Marc. Ea & el
 4. Fombelle, Timothée de. Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle
 5. Medina, Meg. Fata care a îmblanzit vântul
 6. Green, Sally. Jumatatea Rea
 7. Erskine, Kathryn. Pasăre cântătoare
 8. Doerr, Anthony. Toată lumina pe care n-o putem vedea
 9. Atkinson, Kate. Viaţă după viaţă
 10. Levithan, David. Zi după zi

La 8 decembrie 2018, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a organizat etapa finală a celei de-a patra ediții a Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” la secțiunea adolescenţi (15-18 ani), realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj.
Concursul a avut drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenților şi s-a desfăşurat în perioada martie-octombrie 2018.
La ediția din acest an la secțiunea adolescenți (15-18 ani) s-au înscris 178 de elevi, dintre care 40 elevi au citit cele 10 cărți propuse pentru lectură.
În etapa finala au intrat 15 cititori, susținând un discurs, prin care au recomandat cartea preferată în sesiune de pledoarii, cu genericul „Convinge-mă să citesc”, au răspuns la întrebări pe marginea volumelor citite, adresate de juriu, dar şi de public. Din juriu au făcut parte: dr. Mariana Harjevschi, director general, BM „B.P. Hasdeu”; dr. conf. Victoria Fonari, poetă, Maria Pilchin, cercetător literar, poetă, Lidia Gonta Grosu - cercetător literar, poetă, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și Elena Tărăgan, secția Studii și Cercetări a BM „B.P. Hasdeu” .
Cea mai îndrăgită carte la categoria adolescenți, desemnată și „Cartea Anului”, a fost aleasă cartea lui David Levitan „Zi după zi”. Premianții acestei finale: pentru titlul CITITORUL ANULUI a fost desemnată Diana Damir, Liceul „Gaudeamus”, reprezentant al Filialei „Transilvania”, premiul pentru cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată – Toporeț Valeria, LT „Nicolae Iorga”, reprezentant al Filialei Centrul Academic Internațional Eminescu, premiul cea mai bună fișă de lectură – Nicoleta Talmazan, LT „N. Iorga”, reprezentant al Filialei CAIE, premiul cea mai bună fișă de lectură pentru „Cartea anului” – Victor Luca, LT „Ion Creangă”, filiala „Al. Donici”.

 

 

Powered by emaze