Ce? Unde? Cînd? Istorii de succes BiblioPoşta – o cale simplă spre informare


 

Zilnic, 24 de vârstnici şi slab văzători din cartierul Telecentru al capitalei, beneficiază de serviciile bibliotecii noastre, chiar de la domiciliu. Cu toţii ştim că acest cartier este o regiune mai veche a oraşului nostru şi de aceea unii spun că aici locuiesc cei mai mulţi vârstnici, iar alţii îl mai supranumesc  „cartierul orbilor”, deoarece aici locuiesc mulţi nevăzători, blocuri întregi au fost construite special pentru ei. Aici chiar şi semafoarele produc un sunet specific, care îţi aminteşte că te afli în „cartierul orbilor”. Din aceste motive, şi nu numai, noi cei de la Biblioteca de cultură şi literatură polonă „A. Mickiewicz”, am iniţiat un serviciu special pentru aceste categorii de utilizatori – Bibliopoşta.

La început beneficiarii erau sceptici în privinţa succesului pe care îl va avea acest serviciu, spuneau că puţini vor fi cei ce ne vor accepta în viaţa lor, iar la moment nu îşi imaginează o zi fără noi. Bibliopoşta, este serviciul care vine în întâmpinarea vârstnicilor, le uşurează viaţa şi le-o face mai comodă, oferindu-le acces la informaţie şi sprijin pe mai multe domenii, chiar la domiciliu.

Serviciul este destinat, în special, persoanelor cărora din diferite motive le este dificil să se deplaseze până la bibliotecă şi atunci soluţia este ca biblioteca să vină la ei. Da, e bine ca biblioteca să meargă la utilizator, dar aşa cum bibliotecarii sunt pilonii acestei instituţii, toată responsabilitatea  de a satisface nevoile informaţionale ale utilizatorilor le revine anume lor. Bibliotecarii sau voluntarii, merg acasă la persoanele solicitante pentru a-i servi la domiciliu. Cererea se face prin telefon sau prin intermediul unei rude, iar în cel mai scurt  timp, bibliotecarii le vin în ajutor, le livrează cărţi, reviste, documente audiovizuale, pentru cei ce dispun de tehnica necesară.

Pe lângă nevoia de informaţie, bătrânii mai au nevoie şi de a face nişte economii din puţinii bani pe care îi primesc, şi atunci bibliotecarii îi ţin la curent cu toate schimbările ce intervin în acest domeniu, îi informează despre reducerile şi ofertele de care pot beneficia cum ar fi: reduceri în farmacii, zilele când îşi pot măsura gratis indicele glicemic, tensiunea arterială sau vederea. Îi informăm de unde îşi pot procura pâine socială sau privitor la reducerile care se fac la magazinele din cartier. Nu ignorăm nici partea estetică şi de aceea informăm bătrânii despre cum pot obţine gratis sau la preţ redus o freză, cum să folosească cardul de primire a pensiei sau care este cel mai apropiat bancomat.

Majoritatea dintre noi îşi au rude plecare peste hotare şi bătrânii noştri nu sunt o excepţie, iar noi le venim în ajutor pentru a ţine legătura cu rudele plecate şi pentru cei ce nu dispun de un calculator propriu, le oferim posibilitatea să vorbească pe Skype, oferindu-le calculatorul şi ghidându-i în a-l utiliza. Şi pentru că fiecare dintre utilizatorul  nostru ne este drag, atunci zilele lor de naştere, tot sunt sărbătorite împreună, felicitându-i în parte, cu urări care îi motivează să trăiască fericiţi mai departe, îi fac să se simtă parte a unui întreg.

Una din experienţele de acest gen a fost când am felicitat-o pe una din beneficiarele acestui serviciu cu cea de-a 90-a aniversare, doamna a primit felicitările extrem de fericită şi ne-a mulţumit, iar peste puţin timp doamna s-a stins din viaţă. Angela, fiica doamnei omagiate ne-a mărturisit: „A fost una din sărbătorile cele mai frumoase, ale mamei, iar ochii ei emanau atâta dragoste, iar voi aţi făcut un gest la care familia noastră nici nu se aştepta”.  Plăcute sunt momentele când depui suflet pentru a crea ceva frumos, iar răsplata vine din mulţumirea celor din jur.

La momentul actual 24 de persoane beneficiază de acest serviciu, iar pe parcurs sperăm ca cifra să crească, deoarece, fiecare întâlnire cu bătrânii noştri ne demonstrează că acest serviciu este unul necesar şi binevenit. Bătrânii se simt mai importanţi în societate, simt că au sprijinul şi susţinerea noastră, cei care prin mijloace puţine şi efort minim le facem viaţa mai comodă.

Serviciul nu are o periodicitate stabilă, este la solicitare şi odată cu schimbările care intervin în viaţa cotidiană se schimbă şi ofertele pe care le propune serviciul  nostru. Timpurile se schimbă şi cerinţele utilizatorilor la fel, ne schimbăm şi noi, ne adaptăm şi ţinem pasul, iar bătrânii noştri sunt mereu alături.

Binecunoscuta expresie ne spune: „Cine nu are bătrâni să şi-i cumpere”. Noi, cei de la Biblioteca polonă „A. Mickiewicz” avem bătrânii noştri şi suntem bucuroşi că le putem schimba viaţa spre bine!

 

Svetlana GUMENI,
şef oficiu, Filiala „A. Mickiewicz”