Întreabă bibliotecarul

Întreabă bibliotecarul

29.08.17
legitimatie [Solicitari de carte]
Î Cum pot sa-mi fac card pentru a procura unele carti pe o anumita perioada?
R Buna ziua. Pentru a împumuta cărți de la bibliotecă trebuie să vă înregistrați. Este necesar să prezentați buletinul de identitate. Pentru împrumutul cărților acasă este necesar să aveți viza de reședință în Chișinău. Pe site-ul BM „B.P. Hasdeu” sunt prezentate toate filialele Bibliotecii Municipale cu adresa și nr. de telefon. Vă puteți adresa la Filiala din cartireul unde locuiți: http://hasdeu.md/filiale/ Lectură plăcută.
22.08.17
Cautare carte [Solicitari de carte]
Î Imi spuneți va rog daca gasesc undeva "Al cincilea val" si "marea nesfârșită" de Rick Yancey
R Buna ziua. Ne pare rău dar aceste cărți nu se găsesc la BM „B.P. Hasdeu” și nici la Biblioteca Națională.
18.08.17
prelungirea împrumutului [Reguli de împrumut]
Î Pot să prelungesc împrumutul încă pe 15 zile? Motivul - suntem plecati din țară.
R Buna ziua. Împrumutul a fost prelungit. Pe viitor, vă rugam să notați și Filiala unde sunteți înregistrată. Odihnă plăcută!
12.08.17
Împrumutatul cărților [Reguli de împrumut]
Î Bună ziua, îmi puteți spune vă rog dacă pot împrumuta cărți la domiciliu de la toate filialele bibliotecii sau doar de la filialele cartierului în care am viza de reședință? Mulțumesc anticipat.
R Buna ziua. Puteți imprumuta cărți la domiciliu din toate filialele Bibliotecii Municipale numai în cazul dacă aveți viză de reședință în Chișinău. Lectură plăcută.
03.08.17
imprumut de carti
Î Unde pot gasi cartile 1.Ion Druta. Toiagul pastoriei 2.Mircea Eliade. Memorii (Tentaţiile unui tînăr miop) 3.Ray Budbury. Casa
R Buna ziua. Aceste cărți le puteți găsi: Ion Druță. Toiagul păstoriei - găsiți în cartea lui Druță Ion. Vatra blajinilor. Chișinău: Cartea Mold., 2007 sau în Druță, Ion. Scrieri. Vol. 2. Mircea Eliade. Tentaţiile unui tînăr miop - este la Centrul Academic Mihai Eminescu - varianta copie -xerox. Tel. 77-14-03, adresa bd. Dacia, 20 Cartea Ray Bradbury nu este - este numai în variantă rusă la Filiala M. Lomonosov. Tel. 77-84-00, adresa bd. Decebal, 4
02.08.17
cautare [Solicitari de carte]
Î Buna ziua. Spuneti-mi, va rog frumos, aveti cartea Бернард Шоу "Ученик Дьявола"
R Buna ziua.   "Ученик Дьявола" de Бернард Шоу se găsește la Biblioteca Centrală (tel. 022-22-44-56), Filiala de Arte Tudor Arghezi (tel. 022-27-45-75) și Filiala I. Mangher (022-24-48-14). Adresa filialelor BM o găsiți pe pagina BM „B.P. Hasdeu” – Structura și rețeaua BM - http://hasdeu.md/filiale/
01.08.17
Activitati copii
Î Buna ziua. Spuneti-mi va rog ce activitati pentru copii se vor desfasura in luna august? Va multumesc
R Buna  ziua. Pentru informații privind activitățile pentru copii care se vor desfasura in luna august ,adresați-vă la Filialele pentru copii: N. Titulescu, Traian, Transilvania, A. Russo, Târgoviște, V. Bielinschi. Adresa și nr. de telefon le găsiți pe site-ul Bibliotecii www.hasdeu.md  la pagina Structura și Rețeaua BM.
01.08.17
Pot dona cărți?
Î Bună ziua! Aș vrea să știu dacă aș putea dona unele cărți la bibliotecă. Există oarecare condiții sau pot să aduc oricare carte?
R Buna ziua. Pentru a afla condițiile de donare a cărților apelați la tel. 022-66-18-11 Serviciul Management Infodocumentar.
31.07.17
Boschetari
Î Buna ziua! Am si eu o intrebare: dup[ ce principiu se accepta aici in biblioteca Hasdeu boschetari? De ceva vreme vin si cam miroase urit in sala.
R Buna ziua!  Biblioteca Municipală este bibliotecă publică și oferă acces liber pentru toată comunitatea chișinăuiană. Ne pare rău, dar aceasta este situația.
28.07.17
Biblioteca Hasdeu [Activități culturale]
Î Buna ziua! Spuneti-mi va rog ce se intimpla la biblioteca Hasdeu? Are biblioteca asta stapin sau nu? Acum 2-3 luni veneam cu placere aici (sunt contabila si am nevoie de unele carti de contabilitate care se gasesc la dmv.), dar acum e un haos total! Bibliotecarii lipsesc, cind ii intrebi ceva spun mereu ca nu stiu, noua sefa e intr-o incapere unde nu ai acces si respectiv nu pot ajunge la ea ca sa ma ajute. Sper ca puteti imbunatati situatia. Multumesc anticipat! Nu as vrea sa renunt la biblioteca asta pentru ca e tare comoda pt mine.
R Buna ziua! Mesajul dvs. a fost direcţionat către administraţia BM "B.P. Hasdeu", în scurt timp veţi primi un răspuns... O zi frumoasă!