Întreabă bibliotecarul

Întreabă bibliotecarul

18.01.16
Informații Intrebare
Î Bună dimineața, trebuie să știu versurile complete ale imnului Republicii Moldova Sovietică din perioada stalinistă (1945-1980). Este pentru o cercetare muzical fac, și nimeni nu mă ajută. Tot ce știu este că melodia a inceput cu fraza: "Moldova cu doine străbune pe plaiuri.." și a fost creat doar pentru Stefan Neaga. Am nevoie de înregistrări vechi (mp3), partituri și imnul scris. Salut!
R Bună ziua! Vă recomandăm să mergeți la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău. Adresa o vedeți accesînd linkul http://hasdeu.md/filiale/   Nu știu în ce măsură vă este de ajutor - dar am găsit linkul ăsta - https://ro.wikipedia.org/wiki/Imnul_RSS_Moldovene%C8%99ti 
13.01.16
[Reguli de împrumut]
Î De ce nu se poate de imprumutat carti in limba romana de la biblioteca din centru?
R Bună seara! Biblioteca Centrală oferă servicii de consultare a literaturii în limba română, doar pe loc, în Sala lectură. 
26.12.15
Î Buna ziua ,ma intereseaza daca aveti careva carti sau informatii ce tine de tema :Scoli curente privind aparitia statului si dreptului,multumesc mult .
R Buna ziua! Cărți la tema respectivă puteți consulta la Filiala Biblioteca Publică de Drept  Str. Armenească nr. 42 022 275 278, 022 275 393 email: bpd@hasdeu.md http://www.pll.md/ro/ Luni-Joi 09:00-19:00 Vineri, Duminica 09:00-17:00
25.12.15
Solicitari de carte [Solicitari de carte]
Î Buna ziua.Am intrebat odata dar n-am primit raspuns. Intrebarea mea a fost daca aveti cartea"Harry Potter si Piatra Fiozofala"
R Buna ziua! Avem în colecția BM acest volum.
23.12.15
personal [Solicitari de carte]
Î Cartile pe care cititorul doreste sa le citeasca se pot lua la domiciliu?
R Buna ziua! Pute-ți împrumuta cărțile de la filialele BM din cartierul unde aveți viză de reședință.
22.12.15
Cartea de J.K.Rowling [Solicitari de carte]
Î Buna ziua. Aveti cartea Harry Potter si Piatra Filozofala?
R Bună ziua! Da, cartea Harry Potter și piatra filosofală / J.K. Rowling http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=196719 este la Filialele A. Russo, H. Botev, L. Ucrainca, M. Costin, Maramureş, O. Ghibu, Târgu Mureş Adresele filialelor le gasiti accesînd link-ul http://hasdeu.md/filiale/ O zi bună și lectură plăcută!
19.12.15
[Solicitari de carte]
Î Buna ziua.Ma intereseaza ce carti de invatare a limbii engleze sau franceze aveti si daca aveti carti de istorie universala?
R Bună ziua! Da, sunt cărți de studiere a limbii engleze și franceze, inclusiv cu CD. Inclusiv dacă vreti să învățati limbile engleză și franceză fără profesor. La fel, sunt si cărți de istorie universală.  E necesar doar să aveți permis la bibliotecă, valabil in toate filialele noastre, pentru a vă putea folosi de serviciile bibliotecii. Adresa filialelor noastre o vedeti accesind linkul http://hasdeu.md/filiale/  
09.12.15
inscriere biblioteca [Abonare la resursele BM]
Î Buna ziua. Daca nu am viza de resedinta in Chisinau, dar lucrez in oras, pot sa ma inregistrez la BM? multumesc de raspuns
R Bună ziua! Desigur! Accesul la bibliotecă se realizează în baza carnetului de cititor, gratuit, unic şi netransmisibil, ce oferă posibilitatea frecventării oricărei filiale - persoanele cu viza de reşedință (domiciliu) în alte localități devin posesori ai carnetului de culoare mov și pot frecventa doar sălile de lectură și participa la programele culturale Pentru mai multe detalii accesati pagina Bibliotec@Ta - Utilizarea bibliotecii - Înregistrare. O zi bună!
22.11.15
Î Buna ziua!aveti cartea "Camasa lui"de Augustina Siman?
R Bună ziua! Cu regret, nu avem încă această carte. 
18.11.15
Carte [Solicitari de carte]
Î Buna seara,ce carti de John Green aveti si unde le pot gasi ca sa le pot imprumuta?
R Bună ziua! Tinem sa va aducem la cunostinta ca catalogul Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu este disponibil online, adica titlurile tututor cartilor de pe rafturile bibliotecii pot fi vazute accesind www.hasdeu.md apoi pagina Catalog electronic, odata ajunsi in catalog scriem in casuta de cautare Numele autorului sau titlu cartii si apasam Enter sau imaginea cu lupa - catalogul va oferi o lista de carti ale autorului si alte inregistrari care contin in denumire cuvinte asemanatoare celor cautate. Apasati pe titlul care va intereseaza ex. Scriem la cautare John Green apasam Enter si ne apare o lista din care selectam titlul Sub acceasi Stea, apasind pe titlu se va deschide o pagina cu informatii despre cartea data. Acordati atentie la locatia cartii (la Holdings apare o lista a filialelor, iar in dreptul fiecarei filiale este statutul cartii Available inseamna disponibil adica cartea poate fi imprumutata de cititor). Lista Filialelor, adresele si telefoanele sunt disponibile pe site-ul bibliotecii accesind http://hasdeu.md/filiale/   Cartea Sub acceasi Stea de John Green este disponibila in Filiala Ovidius, filiala de Arte Tudor Arghezi, Centrul Academic Eminescu s.a. Explorati cu incredere catalogul Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu. Succes si Lectura placuta!