À propos de la bibliothèque Communiqué de presse 19.09.2017 Iarmarocul Comunității cu susținerea bibliotecii moderne


Alătură-te Iarmarocului Comunității cu susținerea bibliotecii moderne!

 

Marți, 19 septembrie 2017, începând cu ora 10:00 Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148, organizează „Iarmarocul Comunității”, în cadrul căruia va prezenta cele mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din municipiu și  raioanele: Ialoveni, Căușeni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina, Hâncești, Anenii Noi, Ștefan Vodă, evidențiind colaborarea de succes cu parteneri  locali și naționali din sectorul public și privat și a voluntarilor din comunitate, precum și rezultatele impresionatne obținute grație activităților de Advocacy.

Evenimentul va servi drept o platformă de interacțiune și informare a publicului larg privind oferta de servicii și oportunități de care pot beneficia la bibliotecă, inclusiv incluziune digitală, educație, sănătate, dezvoltare economică, agricultură și va accentua rolul important pe care îl au bibliotecile la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Pentru a dezvolta  servicii moderne de informare care satisfac necesitățile actuale ale comunităților, bibliotecile se implică tot mai mult în activități de advocacy și inițiază campanii de colectare de fonduri, contribuind astfel la dezvoltarea spiritului civic și asigurând durabilitatea inovațiilor.

„Bibliotecile pot fi astăzi pline de însemnătate comunității noastre. Fiind într-un cadru modern, martori ai utilizării intense a tehnologiilor, vedem biblioteca publică, ca un iarmaroc, unde indiferent de vârstă și ocupație, fiecare poate obține servicii moderne și activități interactive. Astfel, acest eveniment va fi locul unde vom seta cadrul de conectare între biblioteci și comunitate”, menționează Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Participanții la iarmaroc vor avea posibilitatea să participe la masterclass-uri și demonstrații, să afle inclusiv de la partenerii bibliotecilor ce servicii și instruiri pe interesele lor pot găsi la bibliotecă. Jocurile interactive, prezentările și testările de gadget-uri; pauzele muzicale vor asigura distracție și bună dispoziție pentru întreaga comunitate.

Evenimentul face parte din campania națională de promovare a bibliotecilor publice „Ne vedem la bibliotecă!”, care are drept scop informarea publicului larg despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Cea de-a 2-a etapă a campaniei se desfășoară în perioada aprilie-octombrie 2017, în cele peste 1 000 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.