Ask the librarian

03.08.17
imprumut de carti
Q Unde pot gasi cartile 1.Ion Druta. Toiagul pastoriei 2.Mircea Eliade. Memorii (Tentaţiile unui tînăr miop) 3.Ray Budbury. Casa
A Buna ziua. Aceste cărți le puteți găsi: Ion Druță. Toiagul păstoriei - găsiți în cartea lui Druță Ion. Vatra blajinilor. Chișinău: Cartea Mold., 2007 sau în Druță, Ion. Scrieri. Vol. 2. Mircea Eliade. Tentaţiile unui tînăr miop - este la Centrul Academic Mihai Eminescu - varianta copie -xerox. Tel. 77-14-03, adresa bd. Dacia, 20 Cartea Ray Bradbury nu este - este numai în variantă rusă la Filiala M. Lomonosov. Tel. 77-84-00, adresa bd. Decebal, 4
02.08.17
cautare [Solicitari de carte]
Q Buna ziua. Spuneti-mi, va rog frumos, aveti cartea Бернард Шоу "Ученик Дьявола"
A Buna ziua.   "Ученик Дьявола" de Бернард Шоу se găsește la Biblioteca Centrală (tel. 022-22-44-56), Filiala de Arte Tudor Arghezi (tel. 022-27-45-75) și Filiala I. Mangher (022-24-48-14). Adresa filialelor BM o găsiți pe pagina BM „B.P. Hasdeu” – Structura și rețeaua BM - http://hasdeu.md/filiale/
01.08.17
Activitati copii
Q Buna ziua. Spuneti-mi va rog ce activitati pentru copii se vor desfasura in luna august? Va multumesc
A Buna  ziua. Pentru informații privind activitățile pentru copii care se vor desfasura in luna august ,adresați-vă la Filialele pentru copii: N. Titulescu, Traian, Transilvania, A. Russo, Târgoviște, V. Bielinschi. Adresa și nr. de telefon le găsiți pe site-ul Bibliotecii www.hasdeu.md  la pagina Structura și Rețeaua BM.
01.08.17
Pot dona cărți?
Q Bună ziua! Aș vrea să știu dacă aș putea dona unele cărți la bibliotecă. Există oarecare condiții sau pot să aduc oricare carte?
A Buna ziua. Pentru a afla condițiile de donare a cărților apelați la tel. 022-66-18-11 Serviciul Management Infodocumentar.
31.07.17
Boschetari
Q Buna ziua! Am si eu o intrebare: dup[ ce principiu se accepta aici in biblioteca Hasdeu boschetari? De ceva vreme vin si cam miroase urit in sala.
A Buna ziua!  Biblioteca Municipală este bibliotecă publică și oferă acces liber pentru toată comunitatea chișinăuiană. Ne pare rău, dar aceasta este situația.
28.07.17
Biblioteca Hasdeu [Activități culturale]
Q Buna ziua! Spuneti-mi va rog ce se intimpla la biblioteca Hasdeu? Are biblioteca asta stapin sau nu? Acum 2-3 luni veneam cu placere aici (sunt contabila si am nevoie de unele carti de contabilitate care se gasesc la dmv.), dar acum e un haos total! Bibliotecarii lipsesc, cind ii intrebi ceva spun mereu ca nu stiu, noua sefa e intr-o incapere unde nu ai acces si respectiv nu pot ajunge la ea ca sa ma ajute. Sper ca puteti imbunatati situatia. Multumesc anticipat! Nu as vrea sa renunt la biblioteca asta pentru ca e tare comoda pt mine.
A Buna ziua! Mesajul dvs. a fost direcţionat către administraţia BM "B.P. Hasdeu", în scurt timp veţi primi un răspuns... O zi frumoasă! 
03.07.17
Activitati [Activități culturale]
Q Bună ziua,urmăresc programul Rucsacul de vacanță pentru copii. Ce activități aveți? și mă intereseaza dacă la B. de la Posta Veche va mai fi teatru, ca se duc copiii mei in fiecare duminica si nu este.
A Buna ziua! Privitor la Ruxacul de vacanţă, accesati linkul si puteti vedea toate activitatile care se vor desfasura in luna Iulie la filialele Bibliotecii Municipale http://hasdeu.md/activitate-rucsacul-de-vacanta-editia-a-ii-a-2912/
08.06.17
imprumut se carti [Resurse electronice]
Q Buna ziua, as vrea sa ma abonez la biblioteca petru a avea acces la colectia catalogului electronic sau chiar de a imprumuta carti care este procedura? Spuneti va rog daca aveti "Tiparnite manastiresti " de Lucian Blaga, "Monologul interior al unui e-book" Umberto Eco,"Neamul Soimarestilor" M. Sadoveanu, "Elevul Dima dintr-a 7ea" Mihail Drumea. Multumesc anticipat
A Bună ziua!   Pentru a deveni cititor al Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu" veniti cu buletinul de identitate la orice filială a BM "B.P. Hasdeu" detalii - http://hasdeu.md/itemi-biblioteca-ta-nregistrare-4/ Accesul la bibliotecă se realizează în baza carnetului de cititor, gratuit, unic şi netransmisibil, ce oferă posibilitatea frecventării oricărei filiale. Carnetul îl obțineți prezentând buletinul de identitate și încheind un Acord cu biblioteca. Semnarea Acordului constituie actul juridic, prin care vă asumați răspunderile morale, materiale privind folosirea, păstrarea şi restituirea la termen a documentelor de bibliotecă împrumutate şi consultate, precum şi folosirea celorlalte bunuri materiale din bibliotecă. Acordul nu este valabil în lipsa semnăturii utilizatorului. Carnetele de cititor se eliberează pentru persoanele care au viza de reşedință (domiciliu) în municipiul Chişinău ele sunt de culoare roşie şi permit împrumutul la domiciliu şi frecventarea sălilor de lectură:   - persoanele cu viza de reşedință (domiciliu) în alte localități devin posesori ai carnetului de culoare mov și pot frecventa doar sălile de lectură și participa la programele culturale. Cartea "Neamul Şoimăreştilor" o puteti împrumuta în majoritatea Filialelor Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu" (Ovidius, Transilvania, A. Russo, Stefan cel Mare, V. Bielikski, Târgu-Mureş, Codru, Hristo Botev, Iţic Mangher, L. Ucrainca, N. Titulescu, Târgovişte, Filiala de Arte Tudor Arghezi ...) adresele filialelor le gasiti accesind http://hasdeu.md/filiale/ Cartea "Elevul Dima dintr-a 7ea" Mihail Drumea o puteti imprumuta la Filialele Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu" Centrul Academic Eminescu, Filiala Alba Iulia, Codru, Iţic Mangher, M. Costin, M. Drăgan, Nicolae Titulescu, Onisifor Ghibu, Târgoviste, Stefan cel Mare, Târgu-Mureş, Transilvania ş.a.) adresele filialelor le gasiti accesind http://hasdeu.md/filiale/ Cartea "Monologul interior al unui e-book" Umberto Eco o gasiti la Biblioteca Nationala a Republicii Moldova,  http://catalog.bnrm.md/opac/bibliographic_view/689707?pn=opac%2FSearch&q=Monologul+interior+al+unui+e-book#level=all&location=0&ob=asc&q=Monologul+interior+al+unui+e-book&sb=relevance&start=0&view=CONTENT Tiparnite manastiresti de Lucian Blaga https://issuu.com/departamentmemoriachisinaului/docs/tiparnite_manastiresti_de_lucian_bl. O zi bună!  
31.05.17
Caut o carte
Q Vă rog frumos, aș avea nevoie de cartea "Întâmplări din grădina mea " după Ana Blandiana. Merci anticipat
A Bună ziua! Cartea ce vă interesează poate fi împrumutată la oficiul copii al Filialei Alba Iulia (Str. Alba Iulia nr. 202  tel. 022 58 01 53 email: albaiulia@hasdeu.md   Blog http://bibliotecalbaiulia.blogspot.md/ Program Luni-Joi 09:00-19:00 Vineri, Duminica 10:00-18:00) http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=113761 O zi bună!
19.05.17
HTML EBSCO [Resurse electronice]
Q Salut! am nevoie sa descarc de pe baza de date EBSCO Academic Search Premier un document HTML oricare, la tema marketing si sa mi-l transmit pe posta electonica...
A Bună ziua! Pentru a accede Baza de date EBSCO trebuie să fiţi fizic la bibliotecă, ex. Sediul Central pentru a primi consultatie va adresati la bibliotecarul de serviciu. Daca aveti tilul concret, autorul acesta va poate ajuta să gasiti si să copiati informatia necesara. O zi bună!