Ask the librarian

10.07.13
Permis [Abonare la resursele BM]
Q Buna ziua. Cu permisu de la Biblioteca Hasdeu se poate intra si lua carte cu imprumut de la Biblioteca Nationala a Moldovei??
A Buna ziua, cu permisul Bibliotecii Municipale ''B.P. Hasdeu'' nu puteti imprumuta carti de la Biblioteca Nationala, acesta este valabil numai în rețeaua Bibliotecii Municipale. Multumim!
08.07.13
Politica monetară [Solicitari de carte]
Q Bună ziua,spuneți vă rog, aveți cărți, publicații,orice informație despre „instrumentele politicii monetare din Republica Moldova” anul minim 2003
A Bună ziua! Tematica solicitată de Dvs este una foarte îngustă prin urmare literatura este destul de rară. Momentan, catalogul nostru este indisponibil, dar Dvs puteti apela la fondul Bibliotecii Nationale unde puteti consulta cărțile: 1)„Politica monetară și instrumentele ei” Chisinau, CEP USM, 2012 autori Ion Cuhal; Radu Cuhal. 2)„Rolul politicii monetare în asigurarea creșterii economice”  Chisinau, CEP USM, 2010 autor Radu Cuhal Lectură plăcută!
02.07.13
Alexei Grabco [Solicitari de carte]
Q Buna ziua. Puteti sa-mi comunicati, va rog, daca aveti la dispozitie Aventurile lui Trică şi Ciupică, precum si, Noi aventuri ale lui Trică şi Ciupică de Alexei Grabco? Va multumesc anticipat
A Buna ziua! Conform datelor din catalogul Bibliotecii Municipale nu avem Cartile solicitate dar le puteti gasi la Biblioteca Nationala. Noi avem numai Vecinii, Tinerel m-am însurati, Gard în gard.
01.07.13
Limba Germana
Q Buna ziua, spuneti-mi va rog, in cadrul Centrului de Carte Germana se organizeaza cursuri de germana?
A Buna ziua! La moment Sala de Carte germana este in vacanta, dar este sub semnul intrebarii daca vor mai organiza asemenea cursuri.
26.06.13
Nicholas Sparks [Solicitari de carte]
Q Buna ziua as vrea sa va intreb daca aveti in colectia acestei biblioteci niste carti scrse de Nicholas Sparks?Si daca da, care carti de-a lui le detineti,in ce limba, si pot oare ele fi imprumutate la domiciliu.As vrea nespus de mutl sa obtin vreo carte de-a lui.Multumim mult
A Buna ziua! Biblioteca Ghibu are patru romane ale acestui autor Nunta, O plimbare de neuitat, Jurnalul unei iubiri, Nopţi în Radanthe. Adresa filialei str. N. Iorga nr. 21A 022 232 625 email: oghibu@hasdeu.md Luni-Vineri 9-6
15.06.13
Aveți așa carte? [Solicitari de carte]
Q Bună ziua. Aș vrea să aflu dacă aveți în colecția acestei biblioteci cartea „Urzeala Tronurilor” scrisă de către George R. R. Martin? Mulțumesc pentru atenție și aștept un răspuns.
A Buna ziua! Biblioteca nu detine in fond cartea tiparita solicitata, dar va propunem in varianta electronica http://ia700807.us.archive.org/18/items/Grrm-UrzealaTronurilor/Grrm-UrzealaTronurilorbook.dirlink.ro.pdf. Lectura frumoasa!
06.06.13
Vinatorii de zmeie [Solicitari de carte]
Q Buna ziua! Pot gasi in Biblioteca Municipala sau in filiale cartea "Vinatorii e zmeie", de Khaled Hosseini. Multumesc anticipat pentru raspuns!
A Buna ziua! Aceasta carte nu se afla in colectia Bibliotecii Municipale, inclusiv in Filialele acesteia. Am consultat si catalogul Bibliotecii Nationale, dar nu o au nici ei. Multumim!
02.06.13
imprumut [Reguli de împrumut]
Q am luat cu imprumut o carte si o credeam pierduta, peste 2 ani am gasit-o si vreau sa o returnez, ce pedeapsa o sa am? multumesc anticipat
A Bună ziua! În acest caz, Dvs ati pierdut dreptul de împrumut la domiciliu, pentru o perioadă determinată (care este aceasta aflați la Filiala de la care ați împrumutat cartea, în momentul restituirii cărții). În același timp, Dvs dețineți dreptul de a consulta literatură în sală. Adică puteți frecventa biblioteca și citi în sala de lectură în continuare. O zi bună!
01.06.13
Cronicile Wardstone- Joseph Delaney [Solicitari de carte]
Q As avea nevoie de cartile din Cronicile Wardstone- Joseph Delaney. Deja am citit primele 4 , puteti sa imi spuneti daca le aveti pe restul?
A Buna ziua! In incinta bibliotecii Targoviste, filiala a Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu" exista aceasta sursa Delaney, Joseph Bătălia Vraciului : [în 4 cărţi]: Cronicile Wardstone . - Bucureşti: Corint Junior , 2007 . - (Bestseller internaţional ), dar alte carti(Vol.) nu avem. Multumim!
30.05.13
buletin [Reguli de împrumut]
Q Buna ziua,am luat o carte de la Dvs.pe buletin dar nu prea am timp sa vin sa o restitui.Ar putea in cazul acesta sa vina alta persoana in locul meu sa restituie cartea si sa ia buletinul? multumesc anticipat
A Buna ziua! Nu. Doar personal. O zi buna!