Ask the librarian

19.09.13
Carti de Paul Cornea [Solicitari de carte]
Q Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, daca aveti aceste carti in colectiile bibliotecii: 23. P. Cornea, Regula jocului ( versantul colectiv al literaturii: concepte, convenţii, modele), Bucureşti, 1980 si 24. P. Cornea. Introducere în teoria lecturii. – Bucureşti, Editura Minerva, 1988. Multumesc anticipat!
A Cartea Regula jocului se afla in colectia biblioteci Tiru -Mures iar lucrarea Introducerea in teoria lecturi se afla la bibilioteca Ovidius dar e de autorul Momescu Mona din 2009-2001 Lectuta placuta  
18.09.13
Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace [Solicitari de carte]
Q aveti cartea: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R.Covey
A Buna ziua !!! Lucrarea lui Stephen R. Covey  "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace: Lecții importante pentru schimbarea personală " o găsiți  în colecția Biblioteci Centrale bd. Ștefan cel Mare nr. 148. Puteți veni și o împrumuta pentru cercetare și informare în sala de studiu a biblioteci.
16.09.13
Carte electronica [Solicitari de carte]
Q Buna ziua, puteti sa-mi dati va rog cartea in format electronic daca o gasiti: Pustii nu mai citesc dar noi citim, de Mircea Cartarescu
A Buna ziua! Lucrarea respectiva este in  varianta tiparita in volumul Pururi tânăr, înfăşurat în pixeli B., 2007 dar o puteti citi si in varianta electronica accesind link-ul http://www.wattpad.com/182279-cartarescu-mircea-pururi-tanar-infasurat-in-pixeli#!p=1 Cartarescu, Mircea Pururi tanar, infasurat in pixeli www.wattpad.com  
15.09.13
Caut carte [Solicitari de carte]
Q Bună ziua! Aș vrea să aflu dacă aveți romanul: Călător pe unda de șoc de John Brunner. Mulțumesc anticipat
A Bună ziua! Din păcate nu avem acest roman, dar avem alte volume de proză ale autorului John Brunner, pe care le puteți consulta în Sala de studiu a Bibliotecii Centrale. O zi bună și vă așteptăm la bibliotecă!
10.09.13
solicitari de carte [Solicitari de carte]
Q buna ziua imi puteti spune carti despre jurnalistica aveti? si informatii despre "performantele calculatorului" aveti?
A Bună ziua! Da, avem cărți din ambele domenii pe care le puteți consulta atât la noi, în Sala de lectură a Bibliotecii Centrale, cât și la filialele BM. Vă așteptăm la bibliotecă!
09.09.13
cautare de informatii [Resurse electronice]
Q caracteristica cazeinei
A Buna ziua! Va rugam sa formulati corect intrebarea.
09.09.13
inregistrarea [Reguli de înscriere]
Q In cazul cind nu am viza de resedinta in mun.Chisinau, dar lucrez si locuiesc in Chisinau, se elibereaza carnet de cititor de culoare mov?
A Buna ziua. In acest caz se elibereaza carnet de culoare mov, iar pentru cei cu viza in oras de culoare rosie.
05.09.13
Tudor Vianu [Solicitari de carte]
Q Buna Ziua ! Imi puteti spune daca aveti opera de Tudor Vianu-Dubla intentie a limbajului si problema stilului?
A Bună ziua! Cu părere de rău, nu avem această carte în colecțiile bibliotecii noastre, însă puteți consulta cărți cu aceeași tematică și cu referire la același autor la Biblioteca Națională („Estetica lui Tudor Vianu”, autor Ion Pascadi; „Aspecte ale filosofiei culturii în concepția lui Tudor Vianu”, autor Carolina Cheianu-Tudos; „Tudor Vianu sau statornicia lucidității” etc.). Lectură plăcută!
03.09.13
psihologie [Solicitari de carte]
Q ульям джейис псохология
A Bună ziua! Colecția bibliotecii noastre nu dispune de această carte, însă o puteți consulta în format electronic de aici: http://www.booksupload.ru/psychology.php, http://www.rbyoga.ru/?action=download_book&grup=generalpsyh&id=1914&query=. Lectură plăcută!
02.09.13
psihologie [Solicitari de carte]
Q альфред адлер.понять природу человека
A Buna ziua! Biblioteca Municipala nu are aceasta carte in colectie, dar va propunem varianta electronica a aceste carti http://www.rulit.net/books/ponyat-prirodu-cheloveka-read-79921-1.html