Ask the librarian

15.10.14
Concursu de proza si poezie 2014 [Activități culturale]
Q Buna ziua, am aflat decurind ca in cadrul activitatii culturale Ars Adolescentina se desfasoara, acum, un concurs pentru tineri scriitori, care include proza si poezie. Asi dori sa aflu daca se mai pot de trimis texte, daca da, atunci unde pot gasi anutul. Astept un raspuns, va multumesc mult.
A Bună ziua! Pentru detalii, sunați la următoarele numere de telefon  – 022727194 și 022721470 Link - http://bibliotecaovidius.blogspot.com/2012/09/concurs-ars-adolescentina.html
14.10.14
Carti
Q Va rog sa-mi spuneti daca aveti cartile doamnei Lelia Marcu si anume SEMANATORUL sau SUNTEM SCLAVI sau ultima carte a dansei AMM CUNOSCUT UN SFANT; ARSENIE BOCA. Eu sunt din Constanta si la libraria de aici s-au epuizat toate iar pe mine m-ar interesa cate 10 bucati din fiecare titlu si am inteles ca doamna nu mai are vechiul distribuitor si de aici dificultatea achizitiei dar am inteles ca se gaseste in Bucuresti. Va multumesc.
A Bună ziua! Noi suntem Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu, nu librărie. Și suntem din Chișinău, nu București.
10.10.14
[Solicitari de carte]
Q Buna ziua! As dori sa aflu daca aveti cartea ,,Scoala fricosilo'' Gitty Daneshvari spre imprumut. Va multumesc!
A Bună ziua! Din păcate nu avem așa carte Încercați la Biblioteca Națională
09.10.14
prezenta cartii [Solicitari de carte]
Q Buna seara!Am nevoie de cartea "Comunicarea defectuoasa" de Douglas Stone,o av
A Bună ziua! Din păcate nu avem așa carte. Încercați la Biblioteca Națională a R. Moldova.
26.09.14
[Abonare la resursele BM]
Q Buna ziua! Se poate de prezentat adeverinta de nastere ,daca nu am buletin ?
A Buna ziua! Da în baza adeverintei puteti face permis de intrare.
25.09.14
Catalogul Chisinaul in pictura [Solicitari de carte]
Q Coordonez banca de date TUDOR-ART.COM, destinata artistilor plastici romani de pretutindeni. Cum pot obtine, pentru documentare, catalogul Chisinaul in pictura, de preferat in format .pdf? Multumesc pentru raspuns.
A Buna ziua! Catalogul „Chișinăul în pictură” poate fi consultat la următorul link http://hasdeu.md/item-resurse-chisinaul-in-pictura-bm-b-p-hasdeu-ch-2012-176-p-106/    
22.09.14
prezenta-cartii [Solicitari de carte]
Q Buna ziua! Spuneti-mi va rog la ce filiala din Chisinau eu pot consulta editia lui Yin Robert "Studiul de caz: design-ul, analiza si colectarea datelor". Iasi: Polirom, 2005.
A Buna ziua! Aceasta carte este localizata la Biblioteca Centrala, doar in sala de lectura.  
22.09.14
date
Q Buna ziua, vă rog să mă ajutați, dacă e posibil, să găsesc date despre Nic. M. Constantinescu, care a scris Soroca: descrierea... Vă mulțumesc!
A Buna ziua! Concretizati va rog intrebarea si numele deplin al lui Nic. M. Constantinescu si legatura lui cu Soroca.
14.09.14
solicitare de carte [Solicitari de carte]
Q Buna ziua, ce publicatii as putea consulta in biblioteca B.P.Hasdeu pentru teza mea de licenta cu tema: Numele proprii in publicistica romaneasca, catalogul electronic nu mi-a dat nici un rezultat, pentru ca nu cunosc nici un titlu de carte unde as putea gasi iformatia necesara. Multumesc anticipat.
A Buna ziua! catalogul indica urmatoarele surse http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-search.pl?idx=kw&q=nume%20proprii&limit=su-to:Nume%20proprii%20str%C4%83ine%20--%20Dic%C5%A3ionare apropiati-va la biblioteca poate identificati si alte surse
14.09.14
carte [Solicitari de carte]
Q Buna ziua ,spuneti-mi va rog daca aveti Istoria Romanilor Plan Conspect partea a 2-a...as vrea sa o cumpar , caci in librarii nu am gasit cartea , sau puteti sa-mi spune-ti de unde pot sa o iau? multumesc
A Buna ziua! La noi cartile nu se vind dar se consulta in biblioteca