Ask the librarian

12.05.16
[Solicitari de carte]
Q Avem nevoie de Metodica predării şi învăţării limbii române de Georgeta Corniţa
A Bună ziua! Din păcate nu avem cartea solicitată de Dvs, dar vă recomandăm alte cărți la acest subiect: Limba şi literatura română în gimnaziu [[Text]] : Structuri didactice deschise. Pitești, Paralela 45, 2007 și 2008 (Biblioteca Centrală) Curriculum de liceu : Recomandări practice pentru predare-învăţare-evaluare. Cartier, 2001 (Biblioteca Centrală) Didactica literaturii române [[Text]] : Fundamente teoretico-aplicative. Iaşi : Polirom, 2008 (Bibl. A. Russo, O. Ghibu) Metodica predării literaturii române [[Text]] / Constantin Şchiopu. Chişinău : S. n., 2009 (Biblioteca Centrală, A. Russo, I. Mangher, Tîrgu-Mureș) Metodica predării limbii şi literaturii române / Vistian Goia ; Ion Drăgotoiu. Bucureşti : Ed. Didactică şi Pedagogică, 1995 (Biblioteca Centrală)  
10.05.16
despre cartile electronice [Resurse electronice]
Q Bună ziua!vreau să știu cum pot să împruput cărți electronice?
A Bună ziua! Pentru împrumutul de cărți electronice, vă apropiat la Biblioteca Centrală, bd Ștefan cel Mare, tel. 225006. E-reader-ele pot fi împrumutate pe 2 săptămîni. 
10.05.16
Prelunghirea termenului de imprumut
Q As vrea sa intreb, daca pot prelunghi termenu de imprumut pentru ca am luat doua carti care nu aveau primul volum si am fost nevoita sa-l citesc de pe net.Multumesc!
A Bună ziua! Da, puteți să prelungiți cărțile, dar pentru asta sunați la biblioteca de unde ați împrumutat cărțile și cereți să vi le prelungească. Ori djeavă apropiați de bibliotecă.
28.04.16
[Resurse electronice]
Q Buna ziua. Am nevoie de traducerea operelor “The Luncheon”, “Louise”, “Home”, “ The Verger”, “The Bum”, “A Friend in Need” by W. S. Maugham din engleza in romana. As putea gasi la Dvs. aceste lucrari? Multumesc anticipat!!
A Buna ziua! În fondul de carte a BM sunt care carti traduțse pe care le-ați solicitat mai sus http://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-search.pl?idx=kw&q=Maugham&limit=au:Maugham,%20William%20Somerset
24.04.16
carte [Solicitari de carte]
Q Buna ziua, as vrea sa intreb daca as putea gasi ceva literatura la tem "organizarea bisericeasca in tarile romane in epoca medievala"
A Buna ziua! Consultați catalogul electronic al BM opac.hasdeu.md pentru a putea identifica cărți la tema dvs.
21.04.16
Concurs [Activități culturale]
Q La concursul "Batalia cartilor" pot participa si copii din afara Chisinaului?
A Pot participa copii din municipiul Chișinău (adică și suburbii) și au carnet de cititor la biblioteca noastră.
06.04.16
Donații de cărți [Activități culturale]
Q Buna ziua. As vrea sa va adresez o intrebare in privinta donatiilor de carti. Faza e ca am multe manuale de prin timpul scolii (manuale de prin anii 2001-2006). In scoli nu se mai invata din aceste manuale (editurele au fost schimbate deja de zeci de ori). Insa eu nu pot sa cred ca solutia de a scapa de ele - e sa le arunc la gunoi. Credeti ca ar fi interesata biblioteca de o astfel de donatie?
A   Bună ziua! Pentru astfel de informatii Va adresati la Departamentul Management Infodocumentar Adresa bd. Dacia, 20, e-mail: achizitii@hasdeu.md; zpahomi@gmail.com, tel. 022 66 18 11
31.03.16
carte [Solicitari de carte]
Q Aveti cartea : Nebună de dor de Corina Bezdîga?
A Bună ziua! Nu, cartea „Bolnavă de dor” de Corina Bezdîga nu se regaseste în Colectia Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. O zi bună!
31.03.16
vreau sa donez carti
Q Buna ziua! Spuneti va rog daca pot dona biblioecii carti de literatura artistica in limba rusa? Am in jur de 80 de carti in stare foarte buna a diferitor autori rusi, francezi, englezi in limba rusa. Multumesc.
A Bună ziua! Desigur, va adresati la Departamentul Management Infodocumentar Adresa bd. Dacia, 20, e-mail: achizitii@hasdeu.md; zpahomi@gmail.com, tel. 022 66 18 11
20.03.16
Q Bună ziua! Aș dori să împrumut Gazeta Matematică seria B, dar nu știu la care filiale se găsește. Mersi mult.
A Această revistă o puteți consulta la Filiala Ștefan cel Mare