Despre bibliotecă Comunicate de presa Săptămâna Creativității și Inovației 2021, ediția a 7-a


COMUNICAT DE PRESĂ

Săptămâna Creativității și Inovației 2021, ediția a 7-a

Săptămâna Creativității și Inovației va fi marcată la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în perioada 15-21 aprilie 2021, ediția a VII-a. Evenimentul va avea loc online și va conține multiple activități dedicate Bibliotecilor, ce activează în condițiile accesibilității resurselor digitale. Tematica dominantă și sloganul vor fi „Pentru, cu și despre utilizator!”

Bibliotecarii și utilizatorii vor participa la ateliere, lecții online, festivaluri, lansări, dezbateri, ateliere creative de poezie, laboratoare și vor fi antrenați în diverse activități, experimentând competențe digitale. Astfel bibliotecarii vor demonstra că distanțarea socială nu înseamnă distanțare de viitor, de gândurile noastre despre biblioteci moderne, adaptabile, vizionare, capabile să facă față și în vremuri neprielnice.

Lansarea Săptămânii Creativității și Inovației 2021 va avea loc în data de 15 aprilie, momentul mult-așteptat al zilei fiind Lansarea Repozitoriului HAPEs al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, comunicatoare – dr. Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale, și doamna Nelly Țurcanu, dr. hab.

Printre alte cele mai importante evenimente se enumeră Atelierul „Cercetare de marketing”, condus de scriitoarea Maria Pilchin (15 aprilie). Dezbaterea „Lectura între modern și atemporal”, ce va fi moderată de Elena Taragan și va avea loc în data de 17 aprilie. De asemenea, la 19 aprilie va avea loc „Laboratorul unei monografii bibliografice”, condus de Claudia Tricolici și dr. Lidia Kulikovski, conf. univ., director adjunct. În aceeași zi puteți participa la Lecția publică „Biblioteca digitală. O introducere”, prezentată de dr. hab. Elena Ungureanu.

În data de 21 aprilie puteți participa la Lansarea noului site al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, eveniment moderat de directorul general al instituției, Mariana Harjevschi, dr., și Ludmila Pânzari, director adjunct.

Evenimentul de bilanț al Săptămânii Creativității și Inovației 2021 va avea loc pe 23 aprilie, de Ziua bibliotecarului, și va fi transmis pe platforma ZOOM.

Scopul acestui eveniment este de a crea instrumente noi, digitale și a simula activitatea de relaționare și fidelizare prin implicarea utilizatorilor în activitățile bibliotecilor, apropiindu-i de bibliotecă.

Săptămâna Creativității și Inovației este o platformă care celebrează toate manifestările de creativitate prin acțiuni originale și proprii ale participanților la evenimentele multiple din întreaga lume. Creativitatea și originalitatea creațiilor sunt piloni ai lumii moderne, ceea ce face ca lumea să avanseze și o îndrumă în asumarea unor riscuri pentru dezvoltare și durabilitate.

Săptămâna Creativității și Inovației se raliază la Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale ONU. Evenimentele au menirea de a împuternici pe fiecare să folosească idei noi, să adopte noi decizii și să facă din lume un loc mai bun.

Programul desfășurat al Săptămânii Creativității și Inovației 2021 îl puteți descărca mai jos.

Adresa noastră: Sediul central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare nr. 148, tel.: + 373 22 22 33 60, www.hasdeu.md.