Despre bibliotecă Comunicate de presa 11-14.04.2019 PROGRAM DE FORMARE PROFESIONALĂ DESTINAT BIBLIOTECARILOR BIBLIOTECII METROPOLITANE BUCUREȘTI


 

Comunicat de presă

 

PROGRAM DE FORMARE PROFESIONALĂ DESTINAT

BIBLIOTECARILOR BIBLIOTECII METROPOLITANE BUCUREȘTI

 

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează o vizită de studiu pentru 15 bibliotecari de la Biblioteca Metropolitană București (BMB), România în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile mun. București și mun. Chișinău.

Timp de patru zile, delegația va avea posibilitatea de a cunoaște în detalii activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu”, de a vizita mai multe instituții  istorico-culturale din Chișinău. Cu această ocazie se vor pune în discuție viitoarele proiecte comune.

În cadrul atelierelor practice participanții se vor familiariza cu oferta programelor de lectură și cu serviciile moderne bazate pe tehnologii. Programul va fi susținut de bibliotecarii-formatori, precum şi de către partenerii Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. De asemenea, delegația BMB va vizita filialele deschise în parteneriat cu bibliotecile județene din România – „Onisifor Ghibu”, „Transilvania”, „Târgoviște” și alte instituții importante din Chișinău, printre care Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei și Parlamentul Republicii Moldova.

Cu acest prilej va fi transferată, cu titlul gratuit, ultima tranșă de 3000 de cărți din cele 20 000 de unități din proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”.

Un schimb de experiență similar, între bibliotecarii din Chișinău și cei din București, a avut loc și în anul 2018, organizat de BMB. Un număr de 40 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău au participat în perioada 22-29 iulie la un amplu program de formare profesională și culturală.

Pentru detalii vă rugăm să ne scrieți bmhasdeumd@gmail.com sau să ne sunați la 022 22 33 60.