Despre bibliotecă Comunicate de presa Fabrica de Fericire


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în parteneriat cu Fabrica de Fericire (mai multe informații la https://fabricadefericire.md/), lansează un proiect unic pentru țara noastră – „Biblioteca de Oameni”. Lansarea va avea loc în scuarul „Mihai Eminescu” din Chișinău, în data de 4 iulie, ora 11.00.

În cadrul acestui proiect, „cititorii” vor putea „împrumuta” o persoană și asculta istoria vieții acesteia pentru 30 de minute. Fiecare „persoană-carte” va avea un titlu-etichetă. Un astfel de dialog între membrii unei comunități contribuie la depășirea oricăror forme de discriminare, deosebire, excepţie, limitare ori preferinţă în defavoarea personelor care ne înconjoară.  

Scopul proiectului este lupta cu judecățile de valoare și etichetările pe care le tot aruncăm în stânga și în dreapta. Doar ascultând istoriile personale, înțelegem de ce se spune „nu judeca o carte după copertă”.

Acest proiect creativ și care sparge tiparele și barierele de comunicare între oameni este în derulare în peste 50 de țări ale lumii, fiind inițiat în Danemarca. Se intitulează „The Human Library” / „biblioteca umană”.

Și ne învață să nu judecăm și să nu etichetăm semenii noștri.

Vă așteptăm la eveniment cu drag!

În cazul condițiilor meteo nefavorabile, acțiunea se va desfășura în incinta Bibliotecii Centrale a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” (Sala cu coloane).

 

Adresa noastră: Sediul central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare nr. 148, tel.: + 373 22 22 33 60, www.hasdeu.md.