Despre bibliotecă Comunicate de presa Concurs de lectură Bătălia cărților 2022


INVITAȚIE DE PRESĂ

Concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a VIII-a

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” demarează joi, 10 martie 2022 Concursul de lectură „Bătălia cărților”, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, România.

În acest an va fi dat start Concursului de lectură „Bătălia cărților” mai neobișnuit, în format electronic.

Considerăm că acest Concurs de lectură este original și oferă participanților o experiență de lectură inedită și un prilej de comunicare intelectuală cu colegii. Concursul promovează lectura; dezvoltă arta oratoriei; valorifică cărțile ca un factor important în educația copiilor și adolescenților.

Concursul de lectură „Bătălia cărților” se va desfășura în perioada martie-octombrie 2022 și este destinat pentru două categorii de vârstă:

- copii (11-14 ani);

- adolescenți (15-18 ani);

Cărțile au fost selectate de specialiștii bibliotecari de la Biblioteca Municipală și partenerii-inițiatori ai Concursului de la Biblioteca Județeană Cluj-Napoca, România.

Pentru a afla regulile de participare, vă rugăm să citiți Regulamentul Concursului, accesând http://hasdeu.md/item-ce-unde-cind-regulament-84/

Pentru a lua cunoștință cu lista cărților selectate pentru Concursul din acest an accesați următorul link: http://www.hasdeu.md/itemi-biblioteca-ta-b-t-lia-c-r-ilor-33/

După ce participanții vor citi toate cele 10 cărți propuse pentru fiecare categorie, vor completa următoarea fișă de lectură –

http://hasdeu.md/data/userfiles/files/Fisa%20lectura.pdf,

În luna decembrie 2022 concurenții finaliști care vor primi punctaj maxim pentru completarea fișelor de lectură, vor participa în Marea Finală și vor prezenta în public pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținând cartea preferată din lista recomandată. Pentru a-și susține opinia, concurenții vor răspunde la întrebările adresate de un juriu, ce va fi format din scriitori, critici literari, bibliotecari.

În așa fel va fi ales Cititorul Anului, iar alți concurenți vor fi menționați (Cititorul exeget; Cititorul proactiv; Cititorul creativ; Mențiuni).

Toți participanții vor vota și aprecia cele mai bune cărți. Astfel concurenții vor alege Cartea Anului 2022! Finaliştilor li se vor acorda premii: băneşti, seturi de cărţi, diplome.

 

Adresa bibliotecii: Sediul central al Bibliotecii Municipale „BP Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare nr. 148, tel.: + 373 22 22 33 60, www.hasdeu.md