Premiu internațional oferit Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”


La 13 septembrie 2015, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a primit premiul EIFL – Trofeu și Certificat – pentru Inovație şi contribuția la educația copiilor și adulților în cadrul proiectului Trolleybook. 


Trofeul a fost înmânat directorului general al BM „B.P. Hasdeu”, Dnei Mariana Harjevschi, în cadrul unei ceremonii solemne a Festivalului Next Library 2015 (http://www.eifl.net/events/next-library-festival-2015) de către Ramune Petuchovaite, manager de program EIFL.

De asemenea, bibliotecile câștigătoare au prezentat comunicări și au condus o sesiune de workshop interactiv cu privire la serviciile premiate. Astfel, Mariana Harjevschi, directorul general al BM „B.P. Hasdeu”, a susținut o duoprezentare cu Daina Girvaite, directorul Bibliotecii din Pelči (Letonia), și a vorbit despre proiectul Trolleybook – serviciul premiat al BM. 

„Acest trofeu pentru servicii de biblioteca pentru tineri și copii oferit de Fundația EIFL, este pentru o echipă de nota 10 – echipa de la Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu ”, susține Mariana Harjevschi.

Amintim că Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” este unul dintre cei patru câștigători ai premiului EIFL pentru Inovațiile aduse de Bibliotecile Publice şi Contribuția la Educație, acordat la 19 decembrie 2014, oferit pentru crearea și oferirea unui „spațiu dinamic de învățare, în care copiii au fost stimulați să citească, să participe la activități educaționale și să practice noi abilități în timpul vacanței de vară” în cadrul proiectului #Trolleybook. În 2015 BM „B.P. Hasdeu” a desfășurat cea de-a doua ediție a proiectului Trolleybook. 

Festivalul Next Library este o reuniune internațională anuală a bibliotecarilor profesioniști-inovatori. Ediția 2015 a festivalului a avut loc în perioada 11-15 septembrie 2015 în Aarhus, Danemarca marcând și deschiderea internațională a Bibliotecii Publice din Aarhus Dokk1 (https://www.facebook.com/Dokk1-171958122959937/timeline/?ref=ts).

Premiile EIFL-PLIP pentru inovare recompensează bibliotecile publice și comunitare care oferă servicii inovatoare pentru a schimba viețile oamenilor din comunitățile lor. Bibliotecile câștigatoare primesc un premiu de 1500 $ ce este folosit pentru dezvoltarea acestora, un trofeu, un certificat, precum și oportunitatea de a expune serviciul inovativ la o conferință sau un eveniment internațional.