NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2020: REZISTĂM INFODEMIEI PE BANCA POEMELOR NOCTURNE

25.09.20 18:00
Locația: Str. N. Iorga 21A

 

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă invită să participați la Campania „Nocturna Bibliotecilor”, cu genericul „Rezistăm infodemiei”. 
 
Campania este la cea de-a VII-a ediție și este organizată de către Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării, IREX Europe și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. 
 
Scopul campaniei constă în promovarea bibliotecilor și a activităților creative ale bibliotecarilor gândite pentru toate categoriile de utilizatori.
 
În legătură cu situația pandemică, filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” vor organiza un model mixt al activităților, atât evenimente organizate online, cât și offline.
 
Startul Campaniei va avea loc vineri,  25 septembrie 2020, cu începere de la ora 18:00, în scuarul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, str. N. Iorga nr. 21A, cu un program special intitulat Banca poemelor nocturne, care va include activități menite să evidențieze resursele creative și posibilitățile de interacțiune oferite de bibliotecă. 
 
Participanții vor putea să ia parte la lecturi cu voce tare, lecturi publice din fragmente de proză, poezii etc, ateliere muzicale cu participarea scriitorilor și interpreților.
 
Evenimentul va mai fi însoțit de expoziții inedite de carte, obiecte de mici dimensiuni aflate în biblioteci. 
 
În scopul protejării sănătății publice, precum și a personalului implicat, întru evitarea îmbolnăvirii și limitarea răspândirii infecției cu COVID-19, vor fi stabilite măsuri de precauție obligatorii pentru organizarea evenimentului cultural în aer liber. 
 
Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, la data de 25 septembrie 2020, cu începere de la ora 18:00.
 
Vă așteptăm cu mult drag să fiți alături de noi!