Lansarea volumului NICOLAE MĂTCAȘ: RISIPĂ ȘI MĂSURĂ : BIOBIBLIOGRAFIE


BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „B.P. Hasdeu” lansează luni, 28 decembrie 2020, la ora 11.00 pe platforma ZOOM volumul NICOLAE MĂTCAȘ: RISIPĂ ȘI MĂSURĂ : BIOBIBLIOGRAFIE.

În ajun de sărbători, Biblioteca Municipală aduce cititorilor un produs mai special: 4 în 1.
Are: (a) versiune tipărită (carte);  b) versiune electronică (postată pe platforma Zenodo.org),  c) fiecare exemplar din cele 100 este însoțit de un DVD pe care sunt înregistrate 25 de documente audio-video (emisiuni radiofonice, discursuri în parlament, discursuri omagiale etc.) și  (d) versiune electronică a DVD-ului postată pe aceeași platformă.

E un volum omagial dedicat profesorului, scriitorului, ministrului NICOLAE MĂTCAȘ, care în anul acesta a împlinit nobila vârstă de 80 de ani.

Cartea cuprinde: notă asupra ediției; tabel cronologic, studii recente dedicate sărbătoritului, studii semnate de dl profesor; un interviu relativ proaspăt, un florilegiu de versuri mătcășiene; cea mai completă BIBLIOGRAFIE a omagiatului, care se apropie de 1000 de titluri (cele mai recente nemaiîncăpând aici); un mănunchi de răvașe din partea discipolilor și oamenilor care îl prețuiesc; un bogat material fotografic (peste 200 de fotografii); 3 indexuri (de nume, de publicații periodice și de resurse electronice). Bibliografia e rizomatică, cca jumătate dintre publicațiile care figurează în ea sunt însoțite de linkuri (cu acces direct la sursa originală). Publicația a apărut cu susținerea financiară a Primăriei municipiului Chișinău.

Invitat de onoare este prof. Nicolae MĂTCAȘ (București), protagonistul cărții. La eveniment vor participa reprezentanți ai MECC și ai Primăriei mun. Chișinău, responsabilii și coordonatorii ediției, alcătuitorii și redactorii volumului, bibliotecari, discipoli și colegi de breaslă și prieteni ai distinsului profesor.

Topic: Lansare Biobibliografie Nicolae Mătcaș: Risipă și măsură.
Time: Dec 28, 2020 11:00 AM Bucharest
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88381158975?pwd=eUF0OFlCenpzWVJJSWJzZGYxMWdtZz09
Meeting ID: 883 8115 8975
Passcode: 855708

Evenimentul poate fi urmărit pe site-ul BM.  http://www.hasdeu.md/biblioteca-ta-biblioteca-live-18/