Expoziție OFFline despre mediul ONline

21.11.19 10:00
Filială: Biblioteca Centrală
Locația: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148

Dragi chișinăuieni și oaspeți ai capitalei!
Vă invităm să vizitați în perioada 21 noiembrie – 05 decembrie 2019 Biblioteca municipală “B.P.Hașdeu” pentru a vizualiza expoziția de fotografii cu genericul “Expoziția offline despre mediul online sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii”.
Cele 20 de fotografii prezintă pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online, mai cu seamă cele cu referință la riscurile și mecanismele de constrângere/manipulare utilizate pentru atragerea acestora în relații exploatative.
Scenariile fotografiilor au fost elaborate împreună cu un grup de tinere, supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie. Fiecare fotografie este însoțită de câte un mesaj adresat copiilor, tinerilor, dar și părinților, cu scopul de a atrage atenția asupra unor aspecte mai puțin vizibile și credibile.
Expoziția a fost realizată de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în comun cu Centrul Media pentru Tineri, cu sprijinul Consiliului Europei, în scopul sensibilizării factorilor de decizie, părinților și îngrijitorilor, copiilor și tinerilor față de fenomenul abuzului și exploatării sexuale în mediul online.
Până în iunie 2020, expoziția va fi expusă, consecutiv, în 12 localități din țară: Chișinău, Bălți, Ungheni, Sîngerei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Orhei, Strășeni, Leova, Hîncești, Căușeni, Criuleni.
Expoziția este dedicată Zilei europene pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, marcată anual la data de 18 noiembrie.
Activitatea este realizată în cadrul proiectelor “Ridicarea gradului de conștientizare față de fenomenul exploatării sexuale și a abuzului sexual al copiilor în mediul online, în Republica Moldova” și “Protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual în Republica Moldova”, implementate de CNPAC, cu suportul Consiliului Europei.
#OFFlinedespreOnline