COPIII AU SCRIS 101 BASME PENTRU ZIUA UNIRII

30.11.19 11:00
Filială: Biblioteca Centrală
Locația: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148

Pe 30 noiembrie 2019, la  ora 11:00,  în Sala cu coloane a Bibliotecii Centrale se va lansa antologia 101 basme românești, scrise de copii. Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, cu participarea directă a doamnei director Ramona Mezei în  prezența tinerilor autori  și a părinților acestora.  

Proiectul „101 basme românești, scrise de copii”, a fost inițiat de Biblioteca Metropolitană București, la care a aderat și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” cu ateliere de creație, ce au avut loc în șapte filiale ale sale. În cadrul antrenamentelor de scriere creativă copiii și-au dezvoltat  capacitățile de a compune, și-au perfectat stilul scrierii, imaginația,  contribuind, astfel, la stimularea gândirii flexibile, la descoperirea talentului de a improviza și a-și aranja în ordine ideile. Prin organizarea atelierelor s-a lucrat la crearea basmelor, dar și la ilustrarea creativă, copiii fiind îndrumați și coordonați de scriitori.

În cadrul proiectului, la filialele „O. Ghibu”, „Ovidius”, „Târgoviște”, „Târgu-Mureș”, Centrul Academic Internațional Eminescu, Biblioteca Centrală au fost organizate ateliere de scriere şi ilustrare creativă pentru copii.  Este una dintre metodele moderne, activ participative de stimulare a creativității, care nu se reduce doar la a scrie, ci se pune accent şi pe lectură, verbalizare, discuții libere, desene și imagini.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul lunilor iulie-septembrie curent, timp în care copiii au învățat cum se scrie o poveste, cum se creează texte și ilustrații, cum să se exprime liber și corect, beneficiind de suportul lecturilor tematice și de încurajarea bibliotecarilor.

În rezultatul acestui exercițiu colectiv ei au reușit să compună scurte, dar competitive basme,  publicate într-un volum și tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane București și care va fi lansat cu ocazia Zilei Naționale a României, când se vor împlini 101 ani de la „Marea Unire”.