Conferința: „Spiridon Vangheli – virtuțile și valorile copilăriei”

14.06.22 12:00
Filială: Biblioteca Centrală
În zi de marți, 14 iunie, ora 12:00 vă invităm la Conferința: Spiridon Vangheli – virtuțile și valorile copilăriei, susținută de criticul literar dr. Nadejda IVANOV, cerc. șt. superior la Institutul de Filologie „B.P.-Hasdeu”. Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în sala cu coloane, pentru aniversarea a 90 de ani de la nașterea scriitorului național.
În continuarea Conferinței vă îndemnăm să audiați secvențe din creația scriitorului Spiridon Vangheli, prezentate de elevii de la Școala de Arte „V. Poleakov”, împreună cu profesoara Elena BIVOL. Astfel vor evolua elevii: Anastasia ZAGORODNIUC, Basmul plopului; Victoria COVALIOV, Iarna în satul Trei iezi; Lia CRAINII, Cocostârcii; Marius ȚURCANU, Guguță despre Moș Crăciun.
Spiridon VANGHELI e perceput de multe generații de copii drept un mesager al copiilor. Cărțile scriitorului Spiridon VANGHELI au fost traduse în peste 50 de limbi din întreaga lume, astfel încât universul copilăriei, natura, psihologia umană, tradițiile și obiceiurile strămoșești și evenimentele semnificative din istoria românilor sunt accesibile multor copii și adolescenți în devenire.
Vă așteptăm la Conferință!
Contact: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148; tel.: +373 022 21 38 70