Conferință literară online: „Chișinăul citește”

14.12.20 14:00
Locația: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148

 

 

Conferință literară online: „Chișinăul citește”.

 

Pentru a acorda o notă finală ediției a XVII-a a Programului de lectură „Chișinăul citește”,  pe 14 decembrie curent, la ora 14.00, Biblioteca Municipală desfășoară o Conferință literară online cu participarea actorilor principali ai acestuia.

 

Cu  un mesaj de salut, va da start evenimentului dr. Mariana Harjevschi, director general al BM „B.P. Hasdeu”, care va elucida importanța Programului „Chișinăul citește”, dar și va accentua „cum s-a citit în anul pandemic”.

 

Odată cu instaurarea regimului cu restricții, provocat de criza pandemică, planul acțiunilor prevăzute pentru actuala ediție a programului de lectură „Chișinăul citește” a fost ajustat din mers, fiind adaptat condițiilor online.

 

Din acest considerent, va prezenta interes pentru public experiența facilitatorilor Vitalie Răileanu, Maria Pilchin,  Zina Izbaș, moderatori  în cadrul întâlnirilor cu scriitorii în format virtual, precum și impresiile cititorilor, care s-au manifestat destul de activ.

 

În această ordine de idei, bibliotecarii și cititori  își vor expune opiniile lor despre carte și întâlnirile online, despre practici și reușite în acest an pandemic.

Conferința literară va cuprinde și un moment-surpriză pentru autori din partea filialelor, împreună cu cititorii, iar autorii cărților își vor dezvălui considerațiunile privind  interacțiunea  lor cu cititorii.

 

Conform tradiției, cărțile propuse spre lectură au vizat trei categorii de cititori: copii ˗ Moldița-Crăița și Zimbrișor-Cornișor de pe muntele Dor, de Viorica Covalschi; adolescenți ˗ Un strigăt pe Nistru, de Gheorghe Budeanu și adulți ˗  Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici de Dumitru Crudu.

 

Astfel, din februarie și până în prezent, prin intermediul tehnologiilor informaționale, în majoritatea filialelor BM „B.P. Hasdeu” au fost organizate diverse activităţi cu publicul: întâlniri cu autorul/autorii volumului lecturat, prezentări de carte, lecturi online, înregistrări audio, dis­cu­ţii/dezbateri, ore de lectură etc.

 

Scrisorile de mulțumire pentru autori și un cuvânt de încheiere vor constitui punctul final al ediției a XVII-a a Programului de lectură Chişinăul citeşte, eveniment  lansat pe 5 februarie 2020 de Ziua Internațională a Cititului Împreună.