„Chișinăul citește”, ediția a XIX-a

02.02.22 13:00

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în subordinea Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, anunță demararea Programului de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XIX-a. Evenimentul lansării va avea loc online, pe Platforma ZOOM, miercuri, 2 februarie, la ora 13:00, cu participarea autorilor celor trei lucrări selectate pentru trei categorii de cititori (copii, tineri, adulți) și a unor scriitori, critici literari, actori, bibliotecari etc. Lansarea Programului de lectură este dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună, sărbătorită anual în prima zi de miercuri a lunii februarie.

Programul de lectură „Chișinăul citește” este unul din cele mai îndrăgite și longevive programe culturale de nivel municipal, ce promovează lectura și susține cunoașterea aprofundată a literaturi române contemporane din Republica Moldova. Biblioteca Municipală își asumă astfel calitatea de îndrumător în lumea cărților și a valorilor colportate de literatura contemporană în societate, astfel prilejuind multiple întâlniri cu scriitorii și îmbogățind viața culturală în urbea noastră.
 
Cărțile selectate suntem convinși că vor avea succes și vor fi apreciate de cititorii întregului Chișinău, fiind vorba de: „Toate anotimpurile se prefac în cuvinte”, de Vasile Romanciuc, ilustrații de Ivanka Costru. Ed. „Cartier”, 2021 (categoria copii); „Fraierul”, de Claudia Partole. Ed. „Lumina”, 2021 (categoria tineri); „Hotel California”, de Constantin Cheianu. Ed. „Cartier”, 2021 (categoria adulți).
 
Ca și la edițiile precedente, pe parcursul anului, în toate bibliotecile din rețeaua „B.P. Hasdeu” vor fi organizate diverse evenimente publice: întâlniri cu scriitorii, discuții/ dezbateri, prezentări de carte, conferințe, lecții etc. Din anul 2004 Programul de lectură „Chișinăul citește” se desfășoară anual, în perioada februarie-noiembrie și este de implicare educațională și culturală a tuturor chișinăuienilor.
 
Transmisiunea live va avea loc pe Facebook, Youtube, și pe pagina Biblioteca live