SUSȚINEM MEDICII ÎN LUPTA CU COVID-19

05.05.20 10:00
Locația: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148

Preocupați de activitatea ce o desfășurăm online, dar și de elaborarea urmată de implementare a unor programe pentru utilizatori, în acest regim de urgență provocat de criza pandemică, ne gândim concomitent cum să fim și alături de cei care se află pe linia întâi a luptei împotriva noului coronavirus.

Echipa Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” consideră că a face o faptă bună este de datoria noastră, a fiecăruia. Or, situația de criză în care ne aflăm cu toții ne oferă motive și prilej ca să ne solidarizăm și să fim alături, la modul concret, de eroii noștri, medicii. Le suntem alături cu sufletul şi nu încetăm să ne exprimăm gratitudinea tuturor cadrelor medicale, personalului auxiliar, infirmierelor, șoferilor de pe ambulanțe etc pentru profesionalismul și voința de a înfrunta acest virus și a salva cât mai multe vieți omenești.

Colegii din cadrul Bibliotecii Municipale consideră că împreună putem crea o lume mai bună, iar aceasta înseamnă să fim receptivi, generoși și sensibili la nevoile altora.

În acest scop, din fondurile instituției noastre prin alocarea a unei zile de lucru, am identificat suma de 45.655 de lei pentru susținerea spitalelor, unde sunt tratați pacienții afectați de COVID-19. Biblioteca e un spital care tratează suflete prin carte, lectură și cultură. Spitalele sunt instituțiile care vindecă suferinzii de orice tip de maladie, iar medicii sunt îngerii la care apelăm ca să fim tratați. Sperăm ca acest sprijin să ajungă la momentul potrivit pentru a ameliora câtuși de puțin necesitățile acestora, ca efortul lor de contracarare a ofensivei corona virusului să se încununeze de cât mai mult succes.