Întâlnire cu scriitorul Mihai Ştefan Poiată

15.04.14 12:00
Filială: Filiala Nicolae Titulescu
Locația: Str. Nicolae Titulescu nr. 49/1

 

Discuţie/dezbatere în baza romanului  "Voiaj de nuntă în trei", autor Mihai Ştefan Poiată – carte lecturată în cadrul Programului "Chişinăul citeşte o carte", ed. a XI-a, 2014.

 

Mihai Ștefan Poiată – prozator, dramaturg, cineast, eseist, profesor universitar, cercetător ştiinţific.

 După absolvirea Facultăţii de filologie a Universităţii de Stat din Moldova (1972) îşi începe cariera de jurnalist, câştigându-şi faima primului disc-jockey de la radio Moldova. Urmează studiile postuniversitare la Cursurile Superioare de Scenaristică şi Regie de la Moscova (1976-78).

 Deţine diverse funcţii administrative (redactor-şef al studioului ”Moldova-film”, vice-ministru al culturii, redactor-şef al săptămânalului ”De Facto”, vice-director general al Centrului Naţional de Cinematografie), iar în 1990 este ales deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

 A fost redactor la Radio Moldova, redactor-şef al Asociaţiei de creaţie „Arta”, redactor-şef al Studioului „Moldova-film”, viceministru al Culturii, deputat în primul Parlament, director general adjunct al Centrului Naţional de Cinematografie, vicepreşedinte al Uniunii Cineaştilor din Moldova. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

 Semnatar al Declaraţiei de Independenţă a RM.

 În prezent, este profesor de scenaristică la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

 

Titluri onorifice şi distincţii de stat: 

Medalia Meritul civic (1996),

Medalia Mihai Eminescu (2000),

Ordinul de Onoare (2011),

Cetăţean de Onoare al raionului Străşeni ( 2011),

Ordinul Republicii (2012).